Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:03, 9. 7. 2018.

| Društvo

Roditelji traže da se obnovi igralište, iz Medijane obećavaju da će ga srediti ove godine

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Igraliste1;-foto:-citalac
Roditelji kažu da se mnogo dece igra na neuslovnom igralištu i traže da se ono renovira; foto: čitalac

Polomljene ljuljaške i klackalice, teren oko koga je narasla trava, smeće i otpad - tako prema tvrdnjama roditelja izgleda igralište na kome se svakodnevno okuplja više od 40 dece, te oni traže da se prostor iza zgrada u Ulici Radnih brigada konačno renovira. Iz Opštine Medijana obećavaju da će srediti igralište ove godine.

Preko puta Vojne bolnice u Nišu, u Ulici Radnih brigada, deca nemaju uslove za igru, te njihovi roditelji traže od Opštine Medijana da konačno sredi igralište, jer bi deca mogla da se povrede ako nastave da se igraju na ovakvom prostoru. Igraliste2;-foto:-citalac Roditelji kažu da se mnogo dece igra na neuslovnom igralištu i traže da se ono renovira; foto: čitalac

Roditelji koji su se javili redakciji Južnih vesti kažu da su još pre dve godine tražili da se igralište renovira i tvrde da je projekat napravljen i odobren novac. Međutim, dosad nije urađeno ništa na tom prostoru, te ih brine šta se dogodilo sa novcem.

Nas brine da novac nije preusmeren, jer smo dobili samo obećanje. Ovde se igra preko četrdesetoro male dece. Igraju se u prašini, zamišljajući pesak. Bilo je prepuno smeća i korova, mi smo kao složne komšije sve sredili - kaže jedna majka.

Umesto na sređenim klackalicama i ljuljaškama, roditelji pričaju da im se deca igraju na terenu koji je u travi, pun smeće i slomljenog stakla. Oni su ga delimično sredili, jer su mališani željni igre, ali on i dalje nije uslovan za igru. Igraliste5;-foto:-citalac Roditelji kažu da se mnogo dece igra na neuslovnom igralištu i traže da se ono renovira; foto: čitalac

U Opštini Medijana obećavaju da će igralište u Radnih brigada, iza zgrada 3, 5 i 7 ove godine biti sređeno.

Naše službe su uradile predračun za to i to će sigurno biti rađeno ove godine i to je prvo na spisku da se radi. To je prvi mobilijar koji će biti rađen ove godine, zato što veliki broj stanara gravitira njemu - navode u Opštini.

Kažu da će biti sređen mobilijar, postaviće nove ljuljaške, klackalice, klupe i sve ono što sada nema na igralištu, te bi do kraja ove godine ovo mesto trebalo da bude lepše i bezbednije mesto za decu koja tu provode svoje slobodno vreme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • biba

    22:13 // 9. 7. 2018.

    Zivim na lokaciji Bul.Nemanjica kod obdanista ,,Tina,,.Lokacija nesredjena 40godina,po blatu izlazimo do autobuske na bulevaru a u nizu smo 6 zgrada sa preko 120 porodica.I nama u opstini Medijana vec vise godina masu sa predracunom i potpisanim odobrenjem za sredjivanje lokacije.Zimus se cekao grebani asfalt,na prolece je bilo lose vreme ...evo samo sto nezapocnu.Ljudi,mi cekamo Godoa.

  • Nenad 2008

    16:54 // 9. 7. 2018.

    Mobilijar kod mosta na Gabrovačkoj reci /bul. Z.Đ/ je zahvaljujući Opštini, poprimio pravu univerzalnost. Služi kao prečica za automobile, otkako je posut šoderom/!?/ i kao parking, a i deci posluži da se poigraju kada ima mesta i kada nema visokog šipražja između dva, vrlo retka košenja. O bezbednosti male dece i roditelja njihovih suvišno je pričati.

    • Nenad

      10:32 // 10. 7. 2018.

      Dva "crvena" komentara !? Sendvičara. Sram ih bilo. Usudili se da negoduju na moje, istinito zapažanje. Valjda su dežurni, šta li drugo. Njima i ostalima, koji ne veruju u činjenično stanje, poručujem, da se lično uvere. Imaće šta da vide. Mogu i "Pauka" da angažuju.

  • Tivat

    16:00 // 9. 7. 2018.

    Deca onih koja odlucuju da se igralista renoviraju se tu ne igraju!
    Njihovi roditelji,skorojevici i dosljaci ,su im napravili dvorista u okviru svojih grandioznih kuca,sa igrackama i bazenima!
    Deca nikada nisu kriva,jer ta igralista upropascavaju bahati a odgovorni su gluvi da sprece i zanove!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: