Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 16. 12. 2019.

| Društvo

Roditelji u Kuršumliji traže garanciju da će deca biti bezbedna u školi

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
drinka
Osnovna škola "Drinka Pavlović" u Kuršumliji; Foto: LJ. M.

Zbog, kako tvrde roditelji, nasilničkog ponašanja jednog učenika 7. razreda u kuršumlijskoj OŠ "Drinka Pavlović", u četvrtak i petak većina đaka iz tog odeljenja nije došla na nastavu, a tokom današnjeg roditeljskog sastanka i nakon što je i sam direktor garantovao bezbednost njihove dece, odlučeno je da se vrate u školske klupe. Roditelji su insistirali da problem bude rešen što pre, a školski policajac će pojačati mere nadzora u narednom periodu.

Nadležni u Školskoj upravi u Nišu kažu da su obavešteni o ovom slučaju, da je predmet upućen Republičkoj prosvetnoj inspekciji, dok iz nadležnog Ministarstva prosvete za sada ne odgovaraju na pitanja da li su i šta preduzeli u vezi sa ovim slučajem.

Škola je uradila sve što je bilo po protokolu. Prosvetni saradnik je dobio dopis koji je prosledio Republičkoj inspekciji, koja će dalje odlučiti kako će postupati. Preduzete su sve potrebne procedure i ceo predmet se prati - rekao je načelnik Školske uprave Dragan Gejo.

Direktor škole Radisav Nikić i nadležni iz kuršumlijskog Centra za socijalni rad na pitanja o ovoj temi nisu odgovorili.

U policiji kažu da je krajem prošle nedelje stigao dopis koji je povodom ovog slučaja uputio direktor škole.

Ono što mi možemo da potvrdimo je da je Policijskoj stanici u Kuršumliji stigao dopis direktora škole po ovom pitanju i to je jedino što možemo reći u ovom trenutku – kažu u policiji.

U petak je održan i sastanak školskog Tima za nasilje čiji su članovi odlučili o pojačanom nadzoru nad učenikom, a to sprovodi školski policajac.

Pojačan nadzor policajca je jedina mera koju škola u ovom trenutku može preduzeti. Direktor će uputiti dopis Centru za socijalni rad u Kuršumliji kako bi se dugoročno rešio problem sa tim dečakom – kaže jedan od roditelja koji je član Tima za nasilje u školi.

Roditelji sedmaka u ovom odeljenju kažu da su odlučili da čitav slučaj podignu na viši nivo kada je, posle ranijih incidenata, učenik počeo da baca i petarde u učionici u blizini njihove dece.

Ne možemo dozvoliti da neko bude povređen, pa da onda reagujemo. Moje dete konkretno nije imalo problem, ali nekoliko njegovih vršnjaka jeste. Tražimo da škola garantuje bezbednost svim učenicima – kaže majka jednog đaka.

I ostali roditelji tvrde da su izgredi sa istim akterom skoro svakodnevni, te da jednostavno niko ne može da mu stane na put. Do sada su se, kažu, više puta obraćali razrednom starešini, ali svaki pokušaj da se dečak smiri, tvrde, bio je uzaludan.

Jednom se pojavio u školskom dvorištu sa verodostojnom replikom pištolja. Svi su mislili da je pravo oružje, deca su se uplašila, a tek kasnije se saznalo da je to ranije ukrao iz jedne prodavnice i da oružje nije bilo pravo – priča zabrinuti roditelj.

Roditelji đaka ističu da i oni žele da se dečaku pomogne, da se nađe rešenje povoljno za sve strane i da se njihovoj deci garantuje bezbednost na svaki mogući način.

Za sada je, kažu, dogovor postignut i đaci će se vratiti u svoje klupe, dok će nadzor nad dečakom biti pojačan, ali ne isključuju mogućnost da svoju decu, ukoliko se slične stvari ponove, ponovo ne puste u školu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: