Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:54, 27. 4. 2018.

| Društvo

Roditelji upozoravaju na oštećene dečije mobilijare u parkovima

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
kravica polomljen mobilijar
Šrafovi vire, na "kravici" deca ne mogu da sede; foto: J. C. M.

Polomljene sprave na dečijem igralištu u niškom parku Sveti Sava, kao i brojne oštećene klackalice i ljuljaške u parkovima u Nišu, predstavljaju potencijalnu opasnost za mališane, ističu roditelji i traže od nadležnih da budu agilniji kada je bezbednost najmlađih u pitanju.

Roditelji koji su se obratili redakciji Južnih vesti ističu da su zabrinuti kada vode svoju decu u neke od parkova jer su brojne igračke oštećene, pa se mališani mogu povrediti.

Stalno se priča o tome kako država i grad brinu o najmlađima, a ona padnu na ovakvim stvarima. Pa koliko je teško da se čim krene lepo vreme obiđu svi parkovi i ono što je neispravno od mobilijara popravi? Zar mora neko dete da se povredi da bi se nešto popravilo? - pita se Nišlijka Sanela J.

kravica Zašto se čeka sa popravkom, pitaju roditelji?; foto: J. C. M.Nišlija Andrija M. napominje da su “kravice” u igralištu u parku Sveti Sava još od prošle jeseni polomljene i oštećene.

Igralište je lepo za najmlađe, ali ako se nešto postavi, mora da se i održava. Naravno da kao roditelj neću ni dozvoliti detetu da priđe tim igračkama, ali ako su već polomljene, zašto se makar ne sklone - kaže ovaj Nišlija.

Predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić kaže da igralište “Moja Kravica – rasti srećno” nije u nadležnosti Opštine, ali navodi da će se potruditi da se poprave i te igračke u parku Svetog Save.

Zasad će biti popravljen dečiji mobilijar u parku Sveti Sava, a biće popravljene i klupe pored Nišave, pravo od zgrade Opštine, kod sportskih terena. Toliko smo imali sredstava - objašnjava Kocić.

Iz JKP Parking servis, koje je nadležno za održavanje mobilijara, kažu da su sanirali dečiji mobilijar u Donjoj Vrežini na dve lokacije i u naselju Pasi Poljana.

Pri odlučivanju prioriteta o sanaciji sagledavamo informacije dobijene po prijavama našem preduzeću, prijavama Direkciji za izgradnju i uvidom naših ekipa na terenu - kažu u Parking servisu.

Napominju da je Parking servis nadležan samo za održavanje tipskog mobilijara, postavljenog iz gradskog budžeta.

Nažalost, sredstva iz programa nisu namenjena za sanaciju drugih mobilijara, teretana na otvorenom i sportskih igrališta koji su postavljeni uz angažovanje gradskih opština putem donatorstva ili njihovim finansijskim izdvajanjem. Kako svi ti rekviziti nikada nisu predati Gradu na održavanje, nisu mogla biti ni uvršteni u program poslovanja - kažu u Parking servisu.

Podsetimo, pre dvadesetak dana je 7-godišnja devojčica propala kroz palubu brodiću u niškom parku Čair, a na sreću nije teže povređena. Nakon što su roditelji obavestili Komunalnu policiju i inspekciju, trule daske su zamenjene novim.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Numancia

    15:53 // 27. 4. 2018.

    Deca,kroz igru,sigurno nisu ostetila sprave!
    Da park ima pokrivenost video nadzorom,nasle bi se barabe koje unistavaju ili kradu.
    Ali,koga briga iz Mediane,vazno da sluzbenici sede u radno vreme po kaficima i da su cool!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: