Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:46, 26. 8. 2017.

| Društvo

Vrtić "Neven": Roditelji zamoljeni da ne vode decu u vrtić, ali moraju da plate

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Roditelji opet nezadovoljni sastankom zbog renoviranja vrtića "Neven"
Roditelji opet nezadovoljni sastankom zbog renoviranja vrtića "Neven"; foto: google maps

Nakon roditeljskog sastanka koji je održan u četvrtak, zbog renoviranja vrtića “Neven” u Nišu i premeštanja dece u druga obdaništa, roditelji tvrde da nije postignut nikakav dogovor i da su zamoljeni da decu ne vode u vrtić narednih mesec dana. V. d. direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić kaže da se “radi na tome da roditelji ne dovode decu ako mogu”, ali će ipak morati da plate umanjen iznos za vrtić.

Roditelji čija su deca donedavno išla u vrtić “Neven”, kažu da je sastanak protekao burno i “uz mnogo teških reči” i da im je rečeno da je najbolje da decu ne dovode u zamenski vrtić dok traje renoviranje. Međutim, oni tvrde da će svakako morati da plate kao da dete ide u obdanište.

Zapravo to nije bio nikakav dogovor i nalaženje rešenja, jer je direktorka prezentovala svoje rešenje - da sva deca idu u vrtić “Maslačak” i da sve grupe budu u jednoj prostoriji. U vrtić “Neven” ide preko 200 dece, neka ih dođe 100, oni fizički ne mogu da stanu u jednu prostoriju - kažu roditelji.

Ogorčeni i ljuti roditelji smatraju da je sve rađeno neplanski, a da će zbog toga ispaštati mališani koji moraju u vrtić, jer nema ko da ih čuva.


Roditelji moraju da plate umanjenu cenu za vrtić

Aktuelna direktorka predškolske ustanove “Pčelica” Svetlana Mitić kaže da roditelji jesu zamoljeni da, ako mogu “zadrže decu negde” i ne vode ih u vrtić, jer su to “uglavnom roditelji koji ne rade”. Iako odluče da decu tih mesec dana ne vode u obdanište, ipak će morati da plate.

Nije tačno da treba da plate punu cenu, već umanjenu, kao kad ih inače ne dovode u vrtić zbog godišnjih odmora i kad su deca bolesna - pojašnjava Mitićeva.

Iako nije bila na sastanku, već je sa roditeljima razgovarala direktorka Sektora "vrtići", Mitićeva kaže da je bio vrlo uspešan i da je bilo oko 50 roditelja, od kojih je samo njih desetak bilo nezadovoljno.

Zbog toga joj, dodaje, nije jasno otkud toliki revolt roditelja, jer će nakon renoviranja vrtić “Neven” biti "takoreći nov".

Neki roditelji su bili zaista na nivou, nisu se bunili i shvatili su tu situaciju, prosto nije bilo načina da se drugačije to radi. Oni su zasad u vrtiću “Maslačak”, to je vrtić kod Trga vojske, a ako bude bilo potrebe, možemo da ih smestimo u vrtić “Palčić”, u jednu posebnu zgradu, ali tek kad se završi sa sanacijom u “Crvenkapi”, jer su sada smeštena deca iz tog vrtića - navodi Mitićeva.

Roditeljima poručuje da ne treba da brinu, jer su svi zaposleni u “Pčelici” dovoljno stručni i ova promena neće poremetiti način rada sa decom. Ako mesec dana budu u mešovitim grupama, dodaje, to im može biti samo bolje za socijalizaciju, jer su to grupe u kojima su zajedno deca od 4 i 5 godina, a to deci ne može da škodi.

Podsetimo, pre nekoliko dana je počeo da se renovira vrtić "Neven" u Katićevoj ulici, a roditelji su bili nezadovoljni zbog premeštanja i rekli su da je renoviranje trebalo da se završi u toku leta, kada je u obdaništu bilo manje dece.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mirko N

    00:02 // 28. 8. 2017.

    Nije direktorka kriva sto kasni renoviranje...bezbroj je peripetija do objavljivanja tendera,odobravanje od strane nadleznih,ponavljanje zbog ponudjenih cena i sl.Podrska direktorki!

  • darko stojicic

    22:18 // 27. 8. 2017.

    Aktuelna direktorka dovesce ustanovu do propasti, zena nema veze sa poslovanjem, bitno joj je bilo da sedne u fotelju i naredjuje samo....sto pre je treba smeniti !

    • Mirko N

      00:06 // 28. 8. 2017.

      Ne pricaj o necemu sto neznas...licno znam koliko je zalaganje i zelja direktorke i oko ovog i svih ostalih vrtica.Uostalom pakazece vreme...

  • mirko

    10:02 // 27. 8. 2017.

    Ja sam isao u Neven kad sam bio mali....to je najbolje obdanište u Nisu....isto sam bio 10 dana u obdanište kod Supa dok je Neven krečen.....tako da ne razumem sta se ovi roditelji bune kad ionako vise od pola njih sedi kući i ne ide ni na kakav pošo....Neven je najbolji ....volim ga....pozdrav Nevene i bravo za gđu. Svetlanu....SAMO OŠTRO....SAMO JAKO .......

    • brankos

      07:18 // 28. 8. 2017.

      Decko, ja ne znam gde si ti pošo, al' u školu nisi došo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: