Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:42, 5. 6. 2021.

Roditelji zbog novog načina finansiranja privatnih vrtića najavljuju protest

mazavrtic-foto-mazavrtic Nova odluka o plaćanju neprihvatljiva za mnoge roditelje; foto: Mazza vrtić

Odluka da Grad umesto privatnim vrtićima novac refundira roditeljima uznemirila je mnoge, jer kažu da sada do kraja meseca po detetu moraju da izdvoje čak 20.000 dinara i čekaju da im deo novca vrate. Dvoje dece - 40.000 dinara mesečno koje nemamo, kažu roditelji koji najavljuju protest tokom naredne nedelje. Iz Uprave za društvenu delatnost nisu odgovorili na naša pitanja.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • XX

    11:18 // 5. 6. 2021.

    Ovo je cisto izivljavanje nad roditeljima koji nisu bogatasi. Znaci ako nisi bogat ne stvaraj decu.Nasa politika jedno prica a drugo radi.

  • Hari

    12:24 // 5. 6. 2021.

    Svu najgoru praksu pokupili od drugih gradova. Odluku da u Nisu gde vecina ljudi prima minimalac dati 2/3 plate za vrtic moze samo neko ko je potpuno odsecen od svojih gradjana. Sotirovska hitno ostavka dok ne izbiju gradjanski nemiri!

    • Mile

      14:48 // 5. 6. 2021.

      Tako je. Pitanje je trenutka kada će izbiti nemiri. Počeo sam da se plašim kad Sotirovska daje izjavu. Odmah se držim za džep.

  • Ikanis

    12:31 // 5. 6. 2021.

    Čemu ta neodoljiva potreba da se menjaju stvari koje su loliko toliko normalno funkcionisale, baš me interesuje od koga je potekao taj predlog, takva jedna besmislica da je to strašno, kao da se namerno otežava roditeljima, kada pomisliš da grad ne može da ima gore rukovodioce, dođe ova garnitura i razuveri te.

    • Maksa

      15:37 // 5. 6. 2021.

      Iko probaj da sagledas ceo sistem iz drugog ugla a onda ces videti da je samo na prvi pogled funcionisalo dobro. Jedino sto je problem u celoj prici I deluje zastrasujuce je da mora sa se saceka refundacija 30dana za prvi mesec. Sve ostalo je u svaciju korist..

  • Dadilja

    13:12 // 5. 6. 2021.

    Na tu maloumnu ideju došla je zamenica nameštenice, pošto je ona sve i svja za socijalu.Razume se u socijalu kao Mara u ...... ........ Žena si nema veze sa životom, niti dana radnog staža, a uzela najosetljiviji resor. Nek je Bog u pomoći roditeljima i njihovoj deci.

    • Žutica

      05:48 // 6. 6. 2021.

      Đilasovka je ,,sredila" sve osetljive kategorije! Sad je prešla na ovo malo dece što se rodilo u kasabi Niš! napreDNO

  • Maksa

    15:32 // 5. 6. 2021.

    Ako se malo bolje sagleda, odluka je u interesu roditelja jer mogu sami da izaberu na osnovu kvaliteta u koji ce privatni vrtic. Za vrtice da se bore kvalitetom I jos boljim standardom a za grad da lakse vrsi kontrolu.I da se na kraju novac koji se daje kroz subvencije vrati kroz nova ulaganja u vrtice. To onda moze da bude odrziv I zdrav sistem. A slazem se da je roditeljima tesko za prvi mesec.

    • Jelena

      05:09 // 6. 6. 2021.

      Da izaberu vrtić?? A gde ti živiš? Privatni vrtići su prepuni jer nema dovoljno vrtića u gradu. Državni vrtići su za privilegovane rodbinsko partijske članove, što je opšte poznato. Da se vrati novas kroz nova ulaganja, gde? U neki lični interes Pčelice.. aj ne pričajte gluposti.

    • maxi Gagić

      05:50 // 6. 6. 2021.

      Gago, ti li si?

    • Miksa

      13:38 // 6. 6. 2021.

      @Maksa - ako se malo bolje sagleda Maksa, ili si Mara, ili stvarno ne razumeš ovu materiju i nije mi jasno zbog čega se uopšte kačiš? ko si ti bre da nam soliš pamet iz uglova sistema? Definitivno se ti ne razumeš u sistem.Ti si (verovatno), lični bot fotošopirane namesnice ili si sendvičar.Samo budala može reći da je ovo u interesu roditelja. Ko je ovo predložio treba proglasiti za neprijatelja 1

    • Jeca

      20:06 // 6. 6. 2021.

      Odakle to da mogu roditelji da biraju vrtic? Ne moze u bilo koji privatni vrtic vec samo onaj koji ima subvencije od grada.

  • Teška priča

    15:36 // 5. 6. 2021.

    Toliko o borbi protiv bele kuge! Vidim da niko i ne spominje da deca invalida više nece imati besplatan vrtić! Ponedeljak 17h protest ispred opštine!

    • Stanko

      17:56 // 5. 6. 2021.

      Nisam ni znao da su deca invalida imala besplatan vrtic. Mislim da bi to moralo da bude (ostane) tako i da se tim ljudima i njihovoj deci pomogne. Mislim da bi ostali trebali da placaju sami.

  • Stanko

    15:55 // 5. 6. 2021.

    Dakle, gradjani placaju porez da bi grad placao subvencije sportskim klubovima, privatnim vrticima i raznim muljatorima. Za 20 000 dinara mesecno, deca verovatno na meniju svakoga dana imaju srnetinu i kavijar. Sve to treba da se ukine. Bas me interesuje reakcija na komentar ako bude bio objavljen.

  • Симке

    18:36 // 5. 6. 2021.

    "За нашу децу". Како сте гласали тако вам сада кроје судбину. Добили сте 30€ шта хоћете више? Ћутите и трпите. Овај народ нити има власт,нити полицију,нити здравство.

    • SNS

      22:28 // 5. 6. 2021.

      Aman ljudi, vlast nije kriva. Oni rade kako znaju i umeju. Vi ste krivi koji glasate za 30 evra. Prvo su zeznuli pausalce u IT, pa freelancere, pa mame sa decom.. doci ce i bebe na red jer smo tako napredni.
      Privatno moler ne moze da vam kreci, od ovog leta mora da ima firmu pa ce cena rada da skoci. Samo polako.. bice sve gore dok ne izadjete na izbore a ne na protest.

    • Krlja

      05:53 // 6. 6. 2021.

      Ima i vakcinke za džabe! A u glavi u 2 vilice 3 cela zuba...

    • XX

      13:56 // 6. 6. 2021.

      Za ciju decu! Dali se to neko pitao?

  • Čekati mesec dana!

    06:04 // 6. 6. 2021.

    Za nepismene politikante - nije to ,,samo" mesec dana! To je za porodicu- 30 puta doručak, 30 puta ručak, 30 puta večera, bar 30 puta užina, sredstva za higijenu, obuća, prevoz, plaćanje ostalih računa, bez -ne daj Bože- lekova i zubara, odeće! napreDNO za vašu decu

  • Stoja

    06:06 // 6. 6. 2021.

    Sad se vrtic placa I za trece dete . Izjednaceno .bravo za His "za nasu decu'"

    • XX

      05:48 // 7. 6. 2021.

      Za nasu decu? Pa po ovim sada zakonima deca uopste nisu prioritet,deca su na zadnjem mestu,jer ima mnogo vaznijih stvari.

  • Sojic

    12:18 // 6. 6. 2021.

    Tako je to kada u srbiji vladaju sojici nazadnjaci i lopuze zato se i manje dece radja a dosta mladih odlazi iz ove zemlje i formiraju porodice u inostranstvo srbija se postepeno gasi od 2011 pa do sada srbiju su trajno napustili 700 hiljada mladih srbija zdnjih 30 godina krene jedan korak napred a dvadeset nazad jer toje dobro za nasu decu Br1 AV AV AV

  • Marko Marković

    18:13 // 6. 6. 2021.

    Ja bih ukinuo subvencije, ne razumem kada je prosek plate 650 eura po članu, a koliko vidim najstariji auto (sem baš nekih old tajmera poput golfa 2, 3) je golf 6, porastao nam standard, i opet da glasamo SNS jer smo ekonomski tigar. Živeo SNS....

    • Smuk

      00:14 // 7. 6. 2021.

      @Marko Marković : Niko nije shvatio tvoj sarkastični komentar ! Na žalost !

  • Dragan

    21:23 // 6. 6. 2021.

    Ja bi uveo punu cenu za sve vrtiće, pa ko može da plaća veka plaća. Ko ne može neka sedi kući i neka čuva decu a ne ko sada: SVI poreski obaveznici im finansiraju čuvanje dece a oni rade za mimimalac i kukaju. Kad ne bude nikog da im radi za 30000 ili neka plaćaju il neka idu u afriku daim tamo motaju kablove.

  • XX

    06:01 // 7. 6. 2021.

    Ovo je proterivanje dece iz vrtica da nebi gradili nove,i mnoga ce deca da budu ispisana,cuvace ih bake i deke ili ce majke da daju otkaze,nece raditi

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: