Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:07, 8. 9. 2015.

| Društvo

Roditeljima smeta što njihovi predškolci idu popodne u vrtić

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
490x370-obdaniste.jpg
Iz vrtića poručuju da roditelji nemaju osnova da se bune; foto: arhiva JV

Dok dvadesetak nezadovoljnih roditelja predškolaca iz vrtića “Panda” u niškom naselju Branko Bjegović negoduje jer, zbog nedostatka mesta, deca idu u vrtić od 15 do 19 sati, iz “Pčelice” kažu da nema druge opcije.

Tanja K, majka šestogodišnjaka koji je od 1. septembra krenuo u ovaj vrtić, kaže da je boravak loše organizovan: deca sede sama kući u toku prepodneva jer roditelji rade uglavnom do 15 sati.

Kada dođu s posla, kaže, umesto da provode vreme sa svojom decom, ili da ih vode na neke aktivnosti, moraju tek tada da ih šalju u predškolsko.

Zbog toga je dvadesetak roditelja potpisalo peticiju tražeći da se deca na neki načim prebace u prepodnevnu smenu.

Mi smo razgovarali sa vaspitačicama i direktorom ali nam je rečeno da nema mesta prepodne i da ne mogu da nam pomognu. Predali smo peticiju Opštini Crveni krst i “Pčelici”. Tražimo da nam makar omoguće da se rotiraju smene pa da deca bar svake druge nedelje idu prepodne - kaže ona.

Kako dodaje, roditelji naročito strahuju od toga da, kada krene grejna sezona, posle 15 sati neće biti grejanja u vrtićima.


Jonić: Roditelji nemaju osnova da se bune

490x370-jonic-2015 Direktor PU "Pčelica" Zoran Jonić; foto: JVDirektor niške Predškolske ustanove “Pčelica” Zoran Jonić kaže da nema drugog rešenja i da je to stvar organizacije posla. Kaže, ujutru je sve puno, a ovih dvadesetak predškolaca nisu i jedina grupa koja ide popodne.

Kad dete pođe u prvi razred pa ide popodne u školu, da li bi roditelj mogao da traži da dete ide u prvu smenu jer mu tako više odgovara? - pita Jonić.

On dodaje da prepodne u vrtić idu grupe u celodnevnom boravku koje ne mogu da se menjaju sa grupama iz popodnevnog poludnevnog boravka, tako da, kaže, ni mogućnost rotacije ne postoji.

Međutim, Jonić objašnjava da vrtići imaju svoje grejanje i uverava da će radijatori biti topli u toku celog dana, tako da roditelji nemaju razloga za brigu. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Natalija

    08:52 // 10. 9. 2015.

    Ako je dete vec bilo u vrticu,nastavlja u predskolskoj grupi.Zasto se onda ide popodne, da li je ovo grupa koja je formirana samo za predskolsko i ako jeste zasto kada postoje skole i zasto decu nisu tamo upisali?Moje dete je islo u vrtic i u okviru njega u grupu predskolaca.Zna se da deca,koja ne pohadjaju obdaniste,u predskolsko idu u skolu u koju ce se upisati u prvi razred.

  • Obavesteni

    00:58 // 9. 9. 2015.

    Ovo je predskolska grupa koja ne moze da se pohadja u privatnom vrticu. Zakon nalaze da dete mora u predskolsko,ali bira da li to zeli pri skoli ili u vrticu. I pri tom nista ne placa. Zato Pcelici nije u interesu da im ponudi adekvatnu sobu.

  • Jelena

    22:49 // 8. 9. 2015.

    Kada sam ja isla u predskolsko islo se kao i u skoli,jedne nedelje pre podne a jedne popodne. Ne razumem u cemu je problem jer se predskolci spremaju za skolu a i u skolu se tako ide. Treba u svim vrticima tako.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: