Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:49, 5. 3. 2020.

| Društvo

Rok za rekonstrukciju vranjskog parka produžen za 6 meseci, ne zna se ko će platiti kašnjenje

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Vranjski park
Ne zna se koliko i kome će biti naplaćeno kašnjenje radova; foto: M. D. /JV

Rok za prvu fazu rekonstrukcije gradskog parka u Vranju, koja je trebala da bude završena početkom februara, produžen je do 24. jula, potvrđuje za Južne vesti gradski većnik za turizam Mića Mladenović. Kao razlog za produženje nadležni navode loše vreme zbog koga radovi nisu mogli biti završeni u predviđenom roku. Ipak, niko od nadležnih nije mogao da odgovori na pitanje da li će, kako i kome kašnjenje biti naplaćeno.

Početkom februara vranjski park je trebao da ima urađene hidrotehničke instalacije, elektroinstalacije, popločane pešačke staze sa tradicionalnim motivima, fontanu, muzički paviljon, letnju pozornicu, obnovljeno dečije igralište, zamenjen mobilijar i uređenu javnu rasvetu i nijedno drvo nije trebalo da bude posečeno. To je podrazumevala prva faza rekonstrukcije.

Za kašnjenje nadležni su i ranije okrivili vreme i padavine, ali do danas se ne zna kako će i koliko odlaganje radova biti naplaćeno, s obzirom na to da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansira projekat sa 134 miliona dinara sa PDV-om.

Većnik za turizam Mića Mladenović, koga je gradonačelnik Milenković ovlastio da potpiše ugovor o rekonstrukciji sa Ministarstvom, potvrdio je za Južne vesti da su radovi produženi za 6 meseci, ali kako je rekao, dalje od toga nije upoznat sa situacijom.

Sa kompletnom situacijom upoznata je Jelena Marković, gradski urbanista, tako da, što se tih građevinskih radova, postupka, prava i obaveza tiče, možda je ona najbolja adresa - kaže Mladenović.

Ipak, Markovićeva se javila Južnim vestima, rekavši da je na putu i da će, zbog toga, za razgovor biti dostupna tek sledeće nedelje.

Direktor Urbanizma i izgradnje Branimir Stojančić, čije je preduzeće u svojstvu nadzornog organa na tom projektu, potvrdio je da još traje prva faza rekonstrukcije.

Zbog tehnologije izvođenja radova i vremenskih uslova još traje prva faza rekonstrukcije. U toku je izrada fontane, odnosno podzemnih instalacija za fontanu. Podzemne instalacije za kanalizaciju, vodovod, elektriku, osvetljenje su završene - kaže Stojančić.

Inače, gradski park u Vranju jedan je od najstarijih u Srbiji, datira iz 1890. godine i podignut je na nekadašnjem turskom groblju. Ovo je prva rekonstrukcija posle 130 godina od kako park postoji, a do sada je bila praćena brojnim problemima.

Najpre su građani protestovali, tvrdeći da rekonstrukcija ne može da se izvede, a da se ne poseče neko drveće, zatim je novo nezadovoljstvo izazvalo kašnjenje radova i to što je park, kako su građani govorili, “samo raskopan i ograđen, a ništa se ne radi”, a najnoviji gnev je izazvalo oboreno drveće u parku, za koje Vranjanci sumnjaju da je namerno, a nadležni krive nevreme.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: