Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 8. 11. 2022.

Romi bez struje iz Niša: Bole nas komentari da smo privilegovani

opre roma romi Spremni da traže spas u iseljeničkim vizama i u prihvatnim centrima za izbeglice; foto: J. J.

Romi u niškom naselju 12. februar još nemaju struju i kažu da će početi sa radikalnijim protestima ako do kraja nedelje njihov problem ne bude rešen, kao i da su spremni da traže spas u iseljeničkim vizama i u prihvatnim centrima za izbeglice. Pošto nakon sastanka sa ministarkom Zoranom Mihajlović nisu pozvani na novi niti im neko od nadležnih odgovara, zajedno sa predstavnicima Pokreta “Opre Roma” najavljuju da će se u Sabornoj crkvi pomoliti “za nesavesne političare”.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Suzana

    16:38 // 8. 11. 2022.

    Svaka cast izuzecima,ali ste privilegovani za sve,struja,voda,od drzave koristite sve,u gradskom prevozu nwsmeju ni da vam traze kartu.Znate sve zakone i Vasa prava u prste bolje nego pravnici.

  • komrenac

    17:06 // 8. 11. 2022.

    To vecinu ne interesuje sto ste ratovali 10 godine...nema struja.Sad su Rusi bitni oni su braca bili pre 23 god kao i sad.

    • djoka

      10:00 // 9. 11. 2022.

      mesanje teza. ravnopravni smo i svi smo ratovali i srbi i romi. ravnopravni smo i po pitanju struje i vode. nismo ravnopravni po ponasanju sto je izbor svake osobe. ako pravis stetu komsiji i on ne moze da ti razgovorom objasni da to nije lepo, a badava ce da te tuzi za stetu jer nece imati odakle da naplati, o cemu onda pricamo. promenite ponasanje u tome je resenje, dobro i vama i nama.

  • Jea

    17:07 // 8. 11. 2022.

    Nek i mene oslobode da si imam pare, pa nek pricaju sta oce

  • Gaga

    17:37 // 8. 11. 2022.

    Ovo I'm nije Losa ideja;iseljenicke vise,pa nekaidu tamo gde mogu da zive po svom"ceifu"!?

  • Devla,Devla sokere

    17:40 // 8. 11. 2022.

    Bračo Romi nema drugo nego da turimo svetlosne ploce koje prave struju,če ima za silice,zamrživači,televizori.A za ložene tuj su prozori,vrata,kujne će cepimo sa sekire i stari otpad.Če grejemo vodu na to.Samo takoj mozemo da prezivimo zimu dok nam oni upale struju mi ce pomremo a glasali smo za nji a takoj nam vrtaju. Mi smo napačen narod nesmo toj zasluzili i mucimo se imamo malu deca.Sramota.!!

    • Gaga

      17:24 // 9. 11. 2022.

      Ko je decu pravilo neka ih I cuva!Odgovorno roditeljstvo!Znaju li Romi sta je to?

  • Pera

    17:52 // 8. 11. 2022.

    Jeste privilegivani za sve komunalije, jeste da šetate konjske zaprege po gradu bez ikakvih poskedica, jeste da ne volite da radite a hoćete pare....

  • nisliski mohikanac

    18:23 // 8. 11. 2022.

    Za brojilo treba legalna kuca na legalnom placu sa gradjevinskom dozvolom tako da to oni ne mogu rese.Sad bar ima radnih mesta svuda, plata pa polako.

  • Smuk II

    19:18 // 8. 11. 2022.

    Ništa više,naša braća Cigani,nisu privilegovaniji od Srba - kojima je struja uskraćena !Siromaštvo ne bira naciju - nacije biraju vlast i ... odabrale su ono što su "volele i obožavale -do imbecilnosti!
    Kada su davali šećer, brašno , 3.000 pa 5.000 pa 50€ , pa 100€ - bilo je svima ohoho a sada kad treba da se plati :šta je to"! Most predjosmo ali ćuprija će nas zaj... tj. dočeka!U pamet se SVI...

  • Срба

    19:43 // 8. 11. 2022.

    И мене боли- кад одем да плаћам рачуне….

  • Gaga

    17:30 // 9. 11. 2022.

    Privilegovani,itekako privilegovani...nasli,pa zasli...a mi to treba da placamo!Odakle su se ovoliko namnozili?Ko marabunti!

  • Juzn1VEPAR

    17:39 // 9. 11. 2022.

    Narodu ogulise ledja od prekrsajnih kazni, ubise nas sa cenom teh.pregleda, a vi vozite zaprege neosvetljeni, pretovareni i niko vam nista ne mozeMore

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: