Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:15, 18. 6. 2012.

| Društvo

Romi na Stočnom trgu bez vode već 2 meseca

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
romi creva za vodu
Creva za vodi vire iz zemlje

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže voda je isključena pre dva meseca. Novi vodovod nije završen i vode još uvek nema. U Direkciji kažu da će sve biti rešeno do kraja nedelje.

Oko 70 romskih porodica u Mramorskoj ulicu u naselju Stočni trg kraj Jevrejskog groblja već dva meseca živi bez vode. Kako kažu snalaze se kako znaju. Uzimaju ili od komšija ili iz Nišave.

- Teško je stanje. Nemamo vode. Kada decu spremamo za školu nemamo čime da ih kupamo. Najčešće vodu punim na Nišavi. Imali smo situaciju da je dvoje ili troje dece palo u nesvest, jer nisu imali čime da se osveže – kaže Šain Abdulović, jedan od meštana. romi flaše Flaše sa vodom greju se na krovu

Kako je Južnim vestima rečeno na licu mesta sa rekonstrukcijom vodovodne mreže krenulo se još pre pola godine. Ipak, zemljani radovi počeli su, kako kažu meštani, pred izbore. Tada je i isključena postojeća mreža koja je morala da se menja zbog slabog pritiska. Od tada do danas deo ovog naselja je bez vode.

Južnim vestima je u Javno komunalnom preduzeću “Naisus” rečeno da rekonstrukciju vodovodne mreže u Mramorskoj ulici radi Direkcija za izgradnju grada.

- To jeste rekonstrukcija vodovodne mreže, ali to radi Direkcija. Mi tamo nemamo evidenciju o broju korisnika još od ranije, jer je priključivanje bilo uglavnom nelegalno – kaže portparol JKP “Naisus” Zoran Ignjatović.

Iz Direkcije za izgradnju grada poručuju da je radove usporilo formiranje gradske vlasti, ali i punjenje gradskog budžeta.

- Imali smo malih poteškoća, ali to trebalo da bude gotovo do kraja nedelje. Prema informacijama koje sam ja dobio ljudi tamo imaju vodu, a ovo što se rekonstruiše je alternativni vod na koji će svi da se priključe – rekao je portparol Direkcije za izgradnju grada Dragan Videnović.

Ipak, predsednik Romske stranke “Jedinstvo” Ferhat Saiti kaže da postoje dva kraka i da jedan deo naselja nema vodu.

- Ovde ima ukupno 150 kuća. Jedan deo ima vodu, a oko 70 kuća je bez vode. Ovo je nehigijensko naselje i postoji mogućnost od širenja neke epidemije. Mislim da bi ovde trebalo da dođu i neke Zdravstvene ustanove da prekontrolišu stanovništvo – zaključio je Saiti. romi Ferhat Saiti sa nezadovoljnim meštanima

Kako stvari stoje problem bi uskoro trebao da bude rešen. Ipak, ukoliko voda u najskorije vreme ne dođe, stanovnici ovog naselja spremni su da blokiraju ulaz u Javno komunalno preduzeće “Medijana”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • petko

    11:03 // 19. 6. 2012.

    A da li Romi u tom naselju imaju legalne objekte? U čije ime i na osnovu kojih podloga Direkcija tamo radi rekonstrukciju vodovoda? Da li ovo znači da će Direkcija nelegalno priključiti potrošače na vodu? Ko će da plaća vodu, ako tamo nema nikakvih legalnih objekata? Da li neko pita ogromnu većinu građana Niša da li oni pristaju da na njihov račun neko na ovakav način prevaljuje dugove za rekonstrukciju i utrošenu vodu?

    Mislim da vođom URS-a u Nišu treba da se pozabave pravosudni organi.

  • pera

    08:00 // 19. 6. 2012.

    Da, da samo nije "KRAJ JEVREJSKOG GROBLJA" već na njemu sa izgradjenim kucama gde kad izadjete iz kuce stanete na spomenik, kamenim nadgrobnim plocama koje sluze kao stolovi i izgradjenim septickim jamama na mestima gde je grob. Ukoliko ste bili tamo sve ovo ste videli a o tome se svesno cuti i nikog ne zanima. VEROVATNO OVO NECETE OBJAVITI ALI ISTINA NE MOZE DA SE SAKRIJE.

  • zivkovic

    07:19 // 19. 6. 2012.

    Nelegalni prikljuci, kradja vode, cekaju vodu, sta da rade ovi koji placaju redovno vodu oni su ludi a ovi sto ne placaju oni se zale. To ima samo u Srbiji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: