Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:39, 10. 7. 2014.

| Društvo

Romi prete blokadom pruge u Nišu

Autor:Marko SmiljkovićIzvor:Južne vesti
blokada
Jučerašnji protest Roma ispred Gradske kuće

Oko 100 Roma iz naselja Crvena Zvezda koji već mesec dana nemaju struju zbog neplaćenog duga juče su protestvovali ispred Gradske kuće, tražeći pomoć od gradskih vlasti.

Oni su prethodno na nekoliko minuta blokirali Južni bulevar, da bi se potom uputili „na vrata“ gradonačelniku Niša, a onda su uz pratnju policije prošetali gradom. Nakon razgovora sa zamenikom gradonačelnika Ljubivojem Slavkovićem, Romi su blokirali Ulicu Dušana Popovića.

Proteste su u svom naselju najavili i za danas, ali uz pretnju „da će blokirati železničku prugu ukoliko im se problem ovih dana ne reši“.

Celo ovo naselje duguje oko 9 miliona dinara za struju.

- Blokiraćemo prugu jer ovako više ne može da se živi. Mi imamo male bebe, starije i iznemogle ljude, besparica je velika i nekakvo rešenje moramo da nađemo. Iz „Elektrodistribucije“ su nam ponudili da ukupni dug platimo na 12 ili više rata, što ispada da treba mesečno da sakupimo 700.000 dinara, što je nemoguće jer mi nemamo toliko para. Bavimo se sakupljanjem sekundarnih sirovina i mesečno možemo maksimalno da izdvojimo 100.000 dinara, ali da nam odmah uključe struju - kažu ovi Romi.

U Gradskoj kući navode da oni ne mogu da reše taj problem jer nije u njihovoj nadležnosti, ali to ne može ni niški deo „Jugoistoka“ jer su rešenja stigla direktno iz beogradske centrale „EPS Snabdevanja“.

- To nije problem koji može Grad da im reši. Svi oni imaju struju, troše, a ne plaćaju. Meni je u Elektrodistribuciji rečeno da imaju naredbu iz Beograda da moraju da isključuju struju svim dužnicima. Ne mogu ništa drugo nego da ponovo zovem Elektrodistribuciju - rekao je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković.

Međutim, ni jučerašnji razgovori nisu urodili plodom, pa si Romi svoj protest nastavili u naselju Crvena Zvezda blokiravši Ulicu Dušana Popovića. 

Struje nema ni danas, a najavljeni su i novi sastanci u Gradskoj kući.

Protest u Ulici Dušana Popovića

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran

    20:00 // 15. 12. 2022.

    Kakva kupovina socijalnog mira na račun svih nas a moj drug živi u mraku više od 10 godina samo zato što je socijalni slučaj a nije nacionalna manjina pritom bolestan i nesposoban da skuplj sekundarne sirovine.

  • Nišlijka

    10:18 // 13. 7. 2014.

    Ako ne plate ili plate neku siću tek da nam zamažu oči a oni im uključe struju svi ostali građani Niša i šire treba da prestanu sa plaćanjem struje jer neću više da me prave ludim !

    • nisiljka

      20:30 // 17. 7. 2014.

      bravo bili ste u pravu danas su im pustili struju a da nista nisu platili pa onda pustite i onim drugim decama koji nemaju struju gde si pravdo

  • Igor Razvigor

    18:52 // 11. 7. 2014.

    Да не одосмо мало у расизам?!? Иако са већином ствари из коментара могу да се сложим, сви губимо из вида шта је суштина проблема. Ми немамо државу, а малограђанштини сметају јадни цигани.

    • Velikogradjanin iz Durlan

      23:25 // 11. 7. 2014.

      А брате што су јадни? Сви смо јадни и сви мора платимо струју. Кад би ми из Дурлан закрчили Књажевачку што не плаћамо одма би нас поапсили.Правда за Дурлан брате!И за Србију и Роми,ал прво за Дурлан.

    • Mobutusesesekokukungbendewazabwanga

      12:23 // 12. 7. 2014.

      Штос је у томе што они струју НИКАД нису ни плаћали.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: