Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 31. 12. 2021.

| Društvo

Roštiljanjem ispred Skupštine ukazali da se trafike u Nišu postavljaju svuda i bez logike

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti

Roštiljanjem ispred niške Skupštine ukazali na problem postavljanja trafika u Nišu

Zbog toga što se, kako smatraju, kiosci poslednjih nedelja postavljaju na raznim mestima u Nišu i to bez ikakve logike, aktivisti Miloš Bošković i Srđan Nonić odlučili su da ispred zgrade Skupštine Grada raspale roštilj i počaste, kažu, zaposlene u gradskoj Skupštini.

Skara za roštilj, sto stolice, kao i simboličan televizor na kome su postavljeni logoi dve lokalne televizije i RTS-a postavljeni su ispred Skupštine Grada kao deo performansa kojim reaguju zbog postavljanja trafika. 1640953749137 Roštiljanje uz televiziju; foto. J. J.

Aktivisti koji su ispred Gradske uprave pekli roštilj, objašnjavaju da su na ovu ideju došli jer je postavljanje kioska moguće gotovo na svim mestima, između ostalog i kraj zelenih površina gde dim remeti građane, a Grad svaku lokakciju brani ranije usvojenim planom.

Povodom postavljanja kioska i trafika svuda po gradu bez ikakve logike, i ćevabdžinica posebno, mi videli da oni to mogu da postave gde i kako hoće i uvek nam kažu da je sve po propisu, mi smo došli da postavimo ovde jedan naš mini kiosk. Zašto mi onda ne bismo mogli da postavimo ćevabdžinicu za sve naše zaposlene u gradskoj skupštini - kaže aktivista Bošković.

1640953749129 Bošković spremao roštilj za zaposlene; foto: T. T.Bošković je istakao da Grad ne sagledava širu sliku kada postavlja trafike, jer se ne uzima u obzir kako će postavljanje istih da utiče na saobraćaj i građane.

Na kružnom toku blizu parka Svetog Save imate situaciju da jedan čovek stane da kupi nešto na trafici i ceo kružni tok se zaustavi zbog njega jednog. Da li neko razmišlja o tome? Imate situaciju u Ulici Dragiše Cvetkovića da je kiosk postavljen i da čovek parkira svoje dostavno vozilo direktno na zelenu površinu, koja više nije zelena nego blato. Da li neko razmišlja o dostavnim vozilima i gužvi koja se pravi? - upitao je Bošković.

On je istakao da ceo grad smrdi zbog dima i zagađenosti i da je zato postavljanje ovakvih objekata potpuno neprihvatljivo, jer se ćevabdžinice sa dimnjacima često postavljaju i na maloj udajenosti od zgrada gde ljudi žive. Potrebno je, kaže, da Grad uvede neka pravila.

Nišlijama je ovaj performans bio simpatičan, pa su zastajali i komentarisali da im se dopada ovakva ideja ukazivanja na probleme u gradu.

Bolje da su stali na raskrsnici. Kad može svuda, može i ovde - kaže jedan Nišlija.

Na roštilj ispred Skupštine Grada došao je i Đorđe Stanković iz Narodne stranke, koji je istakao da je glavni krivac za postavljanje i organizaciju kioska Grad, pa je samim tim lokacija za ovaj humoristički način ukazivanja na probleme, sasvim opravdana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mima

    09:50 // 2. 1. 2022.

    Bravo za momke I ideju. Odgovorni mozda shvate problem kada ih ugrozis. Haos je u gradu I treba hrabro da ukazu na to a da imaju podrsku od ostalih.

  • Срба

    22:04 // 1. 1. 2022.

    Овај назови град постао је гора селендра него нека најзатуцанија турска касаба због свих тих киоска. Више нормално не може да се прође тротоаром нигде- сударају се пешаци и провлаче по тротоарима ко два овна на брвну због начичканих киоска, ћевапчиница… Па још кад бициклисти крену да возе тротоарима (посебно достављачи)- угођај је потпун (под условом да не разбијете главу у међувремену).

  • Tajanstveni Alan

    18:09 // 1. 1. 2022.

    Da se,ova odlicna akcija prenese u 7.jula i Vojvode Misica ! Vecnici i revnosni clanovi sekte, da se ukljuce, da donesu cumur i rostiljsko, evo Joca na Bellamiu, delio rostiljsko !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: