Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:35, 23. 5. 2023.

| Društvo

Rotacija v. d. načelnika i zamenika u niškoj Upravi za komunalne delatnosti

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Uprava rotacija; foto: printskrin-Grad Niš

Uprava za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove u Nišu od svog osnivanja nema načelnika i zamenika u punom mandatu, konkursa još nema, pa je poslednja odluka Gradskog veća da se v. d. načelnice Dušica Janojlić i njen dotadašnji zamenik Miljan Anđelković zamene na funkcijama.

Odluke o tome ko upravlja niškim upravama donosi Gradsko veće, ali je praksa da njihova rešenja postaju javna tek nakon što ih objave u Službenom listu, najčešće danima, nekad i nedeljama nakon održane sednice.

Tako je i ovoga puta - juče je objavljena odluka o novoj rotaciji funkcija načelnika i zamenika u v. d. statusu u niškoj Upravi za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, a odluku o tome Gradsko veće donelo je još 16. maja.

Naredna 3 meseca će dosadašnja v. d. načelnice ove niške Uprave Dušica Janojlić biti v. d. zamenice, a njen zamenik Miljan Anđelković ponovo je postao v. d. načelnika. Miljan Anđelković; foto Grad Niš

Gradsko veće Grada Niša, na sednici održanoj 16.05.2023. godine - Miljan Anđelković, diplomirani inženjer saobraćaja, specijalista saobraćaja, postavlja se za vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, a najduže do tri meseca.

Gradsko veće Grada Niša, na sednici održanoj 16.05.2023. godine - Dušica Janojlić, diplomirani saobraćajni inženjer, postavlja se za vršioca dužnosti zamenika načelnika Gradske uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, najduže do tri meseca.

Ovakva odluka nije novina u niškim gradskim upravama, jer tamo gde nisu izabrani načelnici i zamenici u punom mandatu Gradsko veće produžava v. d. status do 3 meseca ili pravi rotaciju.

Pre ove odluke je Gradsko veće u Upravi za organe grada i građanska stanja imenovalo Marinu Janković za v. d. načelnice, a Vesnu Nešić za zamenicu, što je takođe jedna vrsta rotacije funkcija.

Podsetimo, ova agonija postavljanja i rotiranja načelnika i zamenika u v. d. statusu u nekim upravama u Nišu traje od njihovog osnivanja. Za više od 2 godine koliko zvanično postoje, pun mandat na rukovodećim mestima su tek nedavno dobile 3 od 6 uprava - za finansije, imovinu i održivi razvoj i za građevinarstvo, gde još načelnik radi bez zamenika.

Inače, kako bi objasnila koliko je teško izabrati načelnika i zamenika u punom mandatu u niškim upravama, gradonačelnica je rekla da to nije "izbor za mis", već težak zadatak, jer ljudi tako mogu da ostanu bez posla.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • RiM

    13:50 // 23. 5. 2023.

    Шта се ово дешава у Нишу? Јесу ли ови сподобни, стручни и морално кредибилни да доносе одлуке у име и за рачун нас грађана? Нису сигурно. Не могу већ годинама да поставе организацију. Мене би била велика срамота а они ништа. Е то нам је руководство Града.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: