Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:39, 1. 8. 2019.

| Društvo

Rotarijanci poklonili inhalator dečijem dispanzeru u Pirotu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Rotarijanci nastavljaju sa humanitarnim radom
Rotarijanci nastavljaju sa humanitarnim radom; foto: Rotari klub Pirot

Inhalator koji je neophodan za rad Dečijeg dispanzera pri Domu zdravlja, kupio je i poklonio ovoj zdravstvenoj ustanovi Rotari klub Pirot , a ideja za prikupljanje novca za ovaj aparat potekla je od pirotskog arhitekte Miljana Ristića.

Deo novca prikupljen je na humanitarnom pikniku koji se održao 30. juna, koji je organizovan na ideju Ristića.

To je bila moja inicijativa, ali sam kontaktirao naš Rotari klub koji organizuje ovakve događaje. Zajedničkim snagama smo organizovali popodnevno druženje, gde su roditelji sa decom i ljubimcima proveli vreme, a novac od prodaje hrane i pića išao je za kupovinu inhalatora - kaže Ristić.

Tom prilikom Ristić, koji je u gradu poznat i kao DJ Mimi, puštao je muziku, a za naredni period najavljuje još više ovakvih akcija.

Narednih vikenda ćemo organizovati sličnu akciju, istog koncepta, a novac koji se sakupi ići će za pomoć 13-godišnjem Nemanji Cvetkoviću - kaže Ristić.

Novac koji se na pikniku prikupio nije bio dovoljan za kupovinu inhalatora, te je ostatak novca obezbedio pirotski Rotari klub. Predsednica kluba Vesna Đorđević kaže da klub u Pirotu funkcioniše već 13 godina i za to vreme učestvovao je u brojnim humanitarnim akcijama.

Novac je obezbeđen u kooperaciji našeg kluba i jednog divnog mladog čoveka. Dečiji dispanzer je izrazio potrebu za inhalatorom, a i ranije smo pomagali ovu ustanovu - rekla je Đorđevićeva.

Podsetimo, prošle godine rotarijanci su poklonili 3 računara Mlekarskoj školi u Pirotu, a ove godine, kako dodaje predsednica, na dobrotvornom balu "Ruka nade" prikupljeno je oko 200.000 dinara za sređivanje Osnovne škole "Dobrinka Bogdanović" u selu Strelac kod Babušnice.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Iva

    15:43 // 2. 8. 2019.

    Jos kad bi sestre u tim dispanzeru ponekad i oprale i dezinfikivale masku tog inhalatora ovo bi bila super vest u potpunosti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: