Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 3. 4. 2023.

| Društvo

Rovče u Nišu i zvanično postalo pijačno mesto

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
rovče tržnica 4
Određene naknade koje prodavci treba da plaćaju; foto: JV / Tamara Radovanović

Niško Rovče i zvanično je postalo pijačno mesto, pošto je Nadzorni odbor Tržnice odredio naknade koje prodavci treba da plaćaju za ulaz i dovezenu robu. Građani su zbunjeni pošto nadležni ne pojašnjavaju da li će to ostati parking i u koje vreme će tu moći da ostavljaju automobile. Znak sa informacijama o parking zoni je uklonjen i postavljena je tabla na kojoj piše “Za potrebe JKP Tržnica”.

Nakon što su zakupci sa niškog Kvantaša najavljivali štrajkove, blokade i proteste nezadovoljni time što Grad Niš ne kontroliše vanpijačnu prodaju u Ulici Đuka Dinić, Grad je dozvolio prodavcima robe na veliko da noću prodaju na parkingu kod Rovčeta.

rovče tržnica 5 foto: JV / Tamara RadovanovićOni su najpre ulazili besplatno, a sada su utvrđene naknade koje će morati da plaćaju za dovezenu robu - 3% od vrednosti unete robe, a minimalno 534 dinara sa PDV-om.

Naknada za sam ulazak u periodu od 3 do 7 sati za kamione iznosi 159 dinara sa PDV-om, za kombije 96, a za automobile 57 dinara.

rovče tržnica 1 foto: JV / Tamara RadovanovićDnevna naknada za ulaz praznih vozila ili njihov ostanak u Rovčetu posle 7 sati iznosi 350 dinara sa PDV-om po započetom danu.

Međutim, građani su zbunjeni jer ne znaju da li oni koji ne prodaju nikakvu robu sada mogu tu da ostavljaju vozila kao ranije. Razgledaju i traže table sa više informacija. Ipak, ima parkiranih automobila, ali i kombija sa robom, a tu su i kutije koje su prethodnih noći ostale za prodavcima. Ima i Nišlija koje smatraju da će to što Rovče postaje pijačno mesto naružiti izgled Tvrđave.

Kako sada da sve to ne šteti izgledu Tvrđave? Prošle godine hitno da se iseli auto-pijaca sa dva dana rada, pre par dana i sva auta koja stoje na auto-pijaci treba iseliti, neku su već završili, neki pri kraju, znači ni toga nema više, niko od njih nije ponudio i našao adekvatnu lokaciju, a ovo ruglo sa đubretom i kombi vozilima i gužvom, to ne šteti izgledu tvrđave. Svaka čast na stručnosti - kaže čitalac.

rovče tržnica 2 foto: JV / Tamara RadovanovićTabla koja označava parking i dalje je tu, ali ispod nje je naznačeno da je on za potrebe Tržnice. Tu je još jedan znak za parking i dopunski znak koji označava parking namenjen osobama sa invaliditetom, ispod kojeg piše da je vreme parkiranja ograničeno do 240 minuta, radnim danima od 7 do 21 sat i subotom od 7 do 14 sati.

Na sajtu JKP Parking servis parkiralište kod Autobuske stanice, odnosno Rovče, na spisku je onih koji su u zelenoj zoni, gde je cena po započetom času 45 dinara.

rovče tržnica 3 foto: JV / Tamara RadovanovićMeđutim, ni iz tog preduzeća, ni iz Grada ne odgovaraju na pitanja o tome kako će tačno parking kod Rovčeta funkcionisati sada kada je ono i pijačno mesto - da li će i dalje građani tu moći da se parkiraju, u koje vreme i po kojoj ceni.

Podsetimo, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je nedavno da će Rovče biti otvoreno za prodavce "dok se ne preuredi za ono za šta je namenjeno".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Todor Majstorovic

    13:12 // 28. 7. 2023.

    Kamioni, kruzni tok ispred stanice, i bezbroj taksi vozila uopste ne zvuci kao saobracajni kolaps

  • Dragan

    07:43 // 5. 4. 2023.

    Opozicijo,postojis li u Nisu,ili ste svi presli u naprdnjake,pa ako se vlast nekim cudom smeni,opet cete preletati,a Nis ce liciti na veliki kontejner...SRAMOTA...i oni protesti 1 od 5 miliona ugaseni,makar jednom nedeljno da ih uzbudi,tako sto neki lik rece da ce se odrzavati tribine...ovi nemaju nikakav otpor i gaze nemilosrdno do DNA...

  • 777

    20:22 // 4. 4. 2023.

    Neka idu u Cair na stadion.Ne bi me zacudilo.Sram vas bilo, bando.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: