Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 20. 6. 2011.

Ruglo i dalje u centru Niša

Robna kuća Beograd Niš Niš, nekadašnja robna kuća "Beograd" u centru grada

Više od dve godine fasada nekadašnje robne kuće Beograd predstavlja pravo ruglo u samom centru Niša.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • milos

    15:44 // 20. 6. 2011.

    Ovo je ogromna sramota i veliko ruglo za grad i njegove stanovnike. Objekat koji se nalazi u samom centru ne bi smeo da bude duze od 6 meseci u ovakvom stanju, a ne 3 god. Poznato je kako fasade tokom rekonstrukcije treba da izgledaju, zasticene od pogleda ali i od opasnosti po prolaznike. Ako firma nije u stanju da zavrsi radove neka prepusti onome ko moze... Ruzno i tuzno.

  • Uros Tosic

    15:46 // 20. 6. 2011.

    Pa skroz su se našli. Naime, izvođač radova (ili jedan od njih) je veoma ''poznata'' niška firma u kojoj je supruga bila zapošljena i na opšte zaprepašćenje svih zapošljenih pa i direktora, usudila se da ostane trudna. Naravno, nije joj plaćen prvi mesec trudničkog (iz ''džepa'' smo finansirali) i posle kašnjenja uplata od ravno 7 meseci, dobila je otkaz čim je to bilo pravno moguće. Sve u svemu. Našla rupa zakrpu tako da NIKADA i neće da završe sve započeto. Možda malo skrenuto sa teme ali čisto da znate ko izvodi te radove na Robnoj Kući. Živeli

  • Nislija Srbin

    15:50 // 20. 6. 2011.

    Gde je samopostovanje ovoj gradskoj vlasti??! Koliko cemo jos mulja i kaljuge da progutamo da bi bio ocigledan njihov stav prema GRADU Nisu a jos vise prema njegovom centru..

    Svaki gost a posebno onaj koji donosi novac u grad je dobrodosao i bice ugoscen ali zauzvrat od njih se trazi ono ELEMENTARNO POSTOVANJE prema GRADU Nishu ..to je mora da bude nuzno da bi taj gost opstao ..to mora da bude praksa svake vlasti ....zato mi nije jasno zasto se tolerise ovo u centru..? Gde su tuzbe penali.. alternativni projekti..pa nismo tolko jadni..ako vi iz vlasti nemate dostojanstvo neki od nas ga jos uvek imaju..

  • nišlija

    15:57 // 20. 6. 2011.

    Još jedan dokaz kako Niš ima trećerazredni status u zemlji.
    Što pre treba tražiti autonomiju kao što ima Vojvodina.

    Mislite da bi ovo moglo na Trgu republike u Beogradu ?
    Ili u Novom Sadu ?

    U nišu može jer su gradske vlasti (i sve gradske partije, i one u opoziciji) samo poslušnici Beograda i ne smeju da mrdnu bez njih.

  • Sanja Jovanović

    16:12 // 20. 6. 2011.

    Prolaznica zadobila "samo" lakse povrede? C c c c c c.. pa valjda treba da pogine neko da bi se obezbedilo to sizifovo gradiliste!!!

  • Moca

    19:36 // 20. 6. 2011.

    Sta reci i o kraterima bivsih benzinskih pumpi Beopetrola a sada u vlasnistvu Luk oila u Hajduk Veljkovoj i Vojvode Gojka.Izvadili rezervoare i ostavili rupe iz kojih nice drvece a stanarima stvorili leglo pacova i zmija. Da imamo gradonacelnika koji sme da im se obrati, posle prve opomene, poslao bi Goricu da to uredi a racun ispostavi neodgovornom vlasniku. Ovako posto je gradonacelnik i svita oko njega zauzeta halom i stadionom trpecemo jos malo ovo kao i mracne ulice grada.

  • Mr. Aktiv

    20:20 // 20. 6. 2011.

    Tuzno je sve ovo... ali ako znamo kakva nam je gradska vlast i kakva nam je zemlja...zasto bar mi Nislije ne ucinimo nesto... najmanje sto mozemo da uradimo je facebook grupa u kojoj jasno kazemo da hocemo da se ukloni ovo ruglo i pozovemo sve prijatelje... mogli bi i da bojkotujemo onu familiju u podzemnom..kad vec oni bojkotuju nasu volju... nazalost ova ideja je uglavnom bivala ismejana od strane nasih sugradjana.. a turistima pogotovu stranim i dalje je robna kuca zanimljivija od tvrdjave

  • pera detlic

    20:56 // 20. 6. 2011.

    Nemojte da se ubacujete...kakva autonomija,nema tu vise leba,kasno je. Autonomija je bila resenje kada je Nis slao novac za BG, a sada je obrnuto

  • Pera

    22:42 // 20. 6. 2011.

    Blago vama ako vam je samo ova zgrada ruglo.!!! Ruglo je ceo grad gde god pogledas!!!

    • Moca

      13:38 // 21. 6. 2011.

      I da se ne zaboravi kapitalni objekt koji ova gradska vlast gradi vec tri godine. Javni toalet na trgu Kralja Milana. Jedva cekamo da ga gradonacelnik i vecnici pred tv kamerama seftelisu i puste u rad pred sledece izbore.

  • dragoljub stamenkovic

    22:56 // 20. 6. 2011.

    KAKVA NAM JE VLAST DOBRO SMO I ZIVI

  • nišliski mohikanac

    23:38 // 20. 6. 2011.

    To je slika stanja u nasem gradu i treba je koristiti kao besplatni bilbord,da svi znamo gde zivimo i kome plaćamo porez.
    Dok je takva fasada treba smatrati da gradska vlast ne postoji vec da je to grupa umišljenih pilićara.

  • vinikvlada

    08:54 // 21. 6. 2011.

    Prvo, zašto je verano motorsu prodat objekat u centru grada na lokaciji koja vredi bar deset puta vise nego sto je plaćena, znači lopovima na izvolte, drugo ko je pa ovaj nazovi gradonačelnik da odlucuje o tome kako ce da izglada centar grada kad on ne ume brici da kaze ni kako da ga ošiša, trece grad je ionako dovoljno naružen ,,čirevima,, od zgrada da tu više nama pomoći i četvrto ne vidim zašto postoji zavod za zaštitu spomenika bolje da se zove zavod za zaštitu tuđih i ličnih interesa...

  • Luka Laban

    14:45 // 21. 6. 2011.

    Sada da ulazimo u to kako je doslo i koliko to kosta,nije vredno pomena obicnim ljudima.
    Al da se za svaki zakasnjen DAN !!!lepo naplati i to da im se lepo i javno kaze,videcete da ce nesto pomaci po tom pitanju !!!

  • Bogdanivs

    23:13 // 21. 6. 2011.

    Kako može da raspravlja gradonačelnik kako će da izgleda nečija privatna svojina, oni su to kupili i može tako da stoji još 100 godina, ako se državi ne dopada zašto im lepo ne plati fasadu? Grad je kompletna rupa sa hiljadu problema, i umesto da rešavaju svoje oni nas upozoravaju da može da nas mlatne cigla u glavu sa gradilišta.

  • Goran P.

    17:24 // 4. 8. 2011.

    Negde posle rata komunisti su oduzeli imovinu parcele na kojoj je sada RK Beograd, gde je na silu pod okriljem eksproprijacije ili nacionalizacije ne mogu da se setim tacno, cestita porodica Milovanovic stradala a sumnjam da su im isplatili nadoknadu za oteto.To imanje gde su bile neke prodavnice dobro se secam bio sam dete od petnaestak godina, predate su prodavnici Narodni magazin koja se ubrzo ugasila i drzava je sezdesetih od privatne imovine oduzete na silu napravila RK koja je posle u demokratskoj vlasti predata u bescenje Verano Motorsu koji je ili zbog ,bankrota, ili kakvih kalkulacija napravio ruglo u Nisu koje ova vlast ne vidi.Interesuje me sta se desilo sa porodicom Milovanovic, gde su zavrsili mladji! Stari su na groblju to je sigurno jer su izgubili zdravlje zbog otimacine, a zalosno kako se drzva poigrala sa sudbinom ovih ljudi i siguran sam da bi se domacinski bolje odnosili prema tom imanju nego sto je fakat ovo ruglo

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: