Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:31, 27. 12. 2013.

| Društvo

Ruglo u centru Niša

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
teyge.jpg
Tezge ne doprinose širenju praznične atmosfere

Umesto praznične atmosfere, nekoliko dana pred novogodišnju noć u centru Niša, uz Spomenik oslobodiocima, postavljene su sklepane tezge, sa ciradama i najlonima uvezanim kanapima.

tezge U Opštini Medijana, koja je izdala dozvole za ovakve tezge, kažu da je problem nastao zbog kratkih rokova za njihovu montažu.

Ove godine Opština nije nabavila tipske tezge, niti propisala kako one mogu da izgledaju, jer, kako kažu, za to nije bilo dovoljno vremena, pošto su kasno dobili potrebnu saglasnost gradonačelnika.

- Ranije smo bili spremni na vrema, a sada smo sve radili ishitreno. Da bi smo imali tipske tezge morali bi smo da sprovedemo javnu nabavku, a za to nije bilo vremena - kaže šef oštinske Komunalne inspekcije Saša Markišić.

Na tezgama u centralnoj gradskoj ulici mogu se kupiti ukrasi i sijalice za jelku, sitni pokloni i drugi “novogodišnje” sitnice, ali slika samog centra grada i dalje nije nimalo praznična.

Prema Markišićevim rečima, komunalna inspekcija redovno kontroliše broj tezgi, kao i robu koja je na nima izložena, ali kada je reč o samo izgledu tezgi nema baš mnogo prostora za intervenciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hedonist

    14:40 // 4. 1. 2014.

    @kise-i da imam problem,on je resiv,ali tvoj problem je postao zastitni znak nisa-nedostatak estetike,stila,duha,malogradjanstina...zagadiste nis!

  • gacikus

    17:34 // 31. 12. 2013.

    autore M.M.sto ne pises,nesto opasno kao o zandarmeriji,Gromu,lupati gluposti o tradiciji koja traje vec 50-tak godina je izlisno. sve je bratac u folkloru i prezivljavanju pa ove tezge su pravi smek

  • Kiše

    19:58 // 30. 12. 2013.

    Malo ste preterali u kritikama. Upravo sam stigao iz Praga.Inace dosta putujem. U svakom gradu ima ovakvih ili slicnih tezgi. Beč, Budimpešta,.Pa ovo čini Novu godinu svečarskom.Imate drugi problem!

    • hedonist

      09:09 // 31. 12. 2013.

      prodaju li u becu gace i bruseve na tim tezgama.trebao si ,malo,bolje da zagledas!strokavim kesama,sigurno,nisu pokrili standove,ne tezge.ako je n.god.,ne znaci da sve moze da se bagatelise.srecno!

    • Kiše

      15:24 // 1. 1. 2014.

      Hedonisto, to što si video nisu brusevi i gaće, no kape i maske za NG.Imaš problem!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: