Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 8. 7. 2021.

| Društvo

Ruiniran mobilijar u Svetosavskom parku opasan za decu, nadležni se ne oglašavaju

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
34568770
Opasan i nebezbedan mobilijar u parku;foto:T.R.

Polomljeni tobogani, odvaljene daske na stepenicama, ekseri na klupama - slika je jednog od mobilijara za decu u niškom Parku Svetog Save. Roditelji kažu da je ovde potpuno nebezbedno, a prolaznici da dece zato gotovo i nema. Dok traže od nadležnih da prostor barem označe kao nebezbedan, iz JKP “Mediana” se ne oglašavaju.

Roditelji kažu da ovde “mogu da biraju gde će deca da se povrede”, pa zato paze da tu ne odlaze i vode ih isključivo na drugi, noviji mobilijar postavljen u parku. Novi je postavljen, ali stari i uništeni i dalje je tu, nije uklonjen.

I česma i klupe i mobilijar, a tek ona tvrđava s toboganima, ljuljaške kojih nema, bazenče s fontanama, prosto da biraš gde dete može da se povredi. Ovo uopšte nije bezbedno za decu, a ni za nas koji jurimo za njima. Na svakom koraku možeš da se spotakneš i padneš. Ko god da je kriv, ovo treba popraviti ili zameniti jer bezbednost dece treba da bude na prvom mestu - neki su od komentara.

57668780 Roditelji traže da mobilijar bar ograde;foto:T.R.Prolaznici kažu da i sada ovde ima dece, iako mnogo manje nego ranije. Apeluju na nadležne da makar označe da mobilijar nije siguran.

Sigurno je neko dete tu i palo, pa ih zato sada nema toliko. Znam da je ranije uvek tu bila gužva. Ovde deca nikako ne bi smela da se igraju, to neko od nadležnih mora da obeleži ili da se ovo potpuno ukloni. A da smo i mi građani neodgovorni - jesmo. Tu se penju i odrasli, naravno da će da bude uništeno - objašnjava Nišlija.

NIšlije kažu da ne mogu da ne primete i fontanu u blizini i da nikada ne radi. Park opisuju kao “betonsko ruglo”, a naročito ukazuju na staklenu ogradu na mostiću kod fontane koja je ispucala.

Park treba da bude oaza zelenila, a ne betonsko ruglo. Postavili su betonsko korito za fontanu usred parka, a ona nikad ne radi. Usred leta kada je najtoplije fontana ne radi, a staklo popucalo i na nekoliko je metara od dečijeg mobilijara. Sramota je da ovo bude nadomak opštinske zgrade - kaže Nišlijka.

123687870 Nadležni iz JKP Mediana se ne oglašaju;foto:T.R.Iz Opštine Medijana poručuju da su mobilijari za decu u nadležnosti JKP “Mediana” i da su njima dati na upravljanje, dok o tome zašto je mobilijar u Parku Svetog Save u tako lošem stanju, da li je bezbedan za decu i kada bi građani mogli da očekuju da bude sređen ili sklonjen - iz ovog javnog komunalnog preduzeća do objavljivanja teksta nisu odgovorili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zemunac

    09:29 // 10. 7. 2021.

    Nisu mobilijari zemunska pijaca pa da to rešava Baja iz Zemuna. On ima preča posla jer reguliše cenu paradajeza i papričica. U mobilijare se ne razume.

  • micko

    09:48 // 9. 7. 2021.

    Južne Vesti, povećaje broj karaktera,šta nas ograničavate u davanju mišljenja!! hvala

  • micko

    09:45 // 9. 7. 2021.

    za našu decu... mislim da je sada jasnije na šta su mislili...ali na "decu" nisu, ali "hvala im što postoje"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: