Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:05, 4. 5. 2018.

| Društvo

Rukovodstvo niškog aerodroma demantuje ministarku Mihajlović

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
aerodrom
Još čekaju odobrenje Vlade da radnicima produže ugovor; foto: D. P.

Povodom izjave ministarke Zorane Mihajlović da je Grad Niš “nesposoban” da vodi aerodrom, oglasilo se rukovodstvo Javnog preduzeća Aerodrom Niš koje u saopštenju navodi da takve konstatacije nisu tačne i da “4 godine besprekorno sarađuju” sa gradskim rukovodstvom, što pokazuju rezultati koji su “vidljivi i očigledni”.

Nakon što su u ovom preduzeću rekli da je 35 njihovih radnika ostalo bez posla, jer im ugovori nisu produženi zbog “ćutanja Vlade Srbije”, u teatralnom obraćanju danas se oglasila ministarka Mihajlović koja je to nazvala prepucavanjem Grada Niša i rukovodstva aerodroma, što “pokazuje njihovu nesposobnost”.

Rukovodstvo na ovakve ocene nije ostalo nemo, te u zajedničkom saopštenju Nadzornog odbora i direktora piše da “to apsolutno ne odgovara stvarnom stanju stvari”. Kažu i da “ne stoji” ministarkina konstatacija da se time ugrožava bezbednost vazdušnog saobraćaja.

Grad Niš, tačnije gradonačelnici Zoran Perišić i sada Darko Bulatović i rukovodstvo Aerodroma 4 godine sarađuju besprekorno i rezultati su vidljivi i očigledni. Ne postoje nikakvi problemi na relaciji Grad Niš - JP Aerodrom Niš. Mi smo prezadovoljni saradnjom sa gradskim rukovodstvom koje u potpunosti razume situaciju u kojoj se nalazimo i koje je uvek bilo tu za svoj aerodrom - ističu u saopštenju.

U saopštenju navode i da je niški aerodrom “finansijski najstabilnije preduzeće u Nišu”, koje posluje bez subvencija, nema ni dinara kredita i beleži istorijski rast broja putnika.

Smatramo da u Nišu postoji kapacitet, intelektualni i kadrovski, koji može da ostvari jedan od najboljih rezultata u Evropi, i ne samo u sektoru vazdušnog saobraćaja, ali i da svi pokušaji da se pomenuti rezultat ospori, ne daju nikakvog pozitivnog efekta, naprotiv, stvara se potpuno pogrešna klima koja apsolutno šteti poslovanju aerodroma - dodaju.


Dokument za koji Vlada tvrdi da postoji “još čekaju”

Povodom 35 radnika za koje i dalje tvrde da im ugovor nije produžen, jer nisu dobili odobrenje Vlade, kažu da su iz medija saznali da dokument o odobrenju postoji, ali ga oni još nisu dobili.

Taj dokument još uvek čekamo - navode u saopštenju.

Dodaju i da bi problem produženja ugovora radnicima, što je do sada rađeno na svaka 4 meseca, uskoro mogao da se prevaziđe.

Grad Niš, koji je apsolutno svestan razvoja i potreba JP Aerodrom Niš odobrio je skupštinskom odlukom o maksimalnom broju zaposlenih 30 radnih mesta na neodređeno vreme, kako bi se prevazišao problem sa stalnim zahtevima nadležnoj Komisiji i ta procedura je u toku - pojašnjavaju.

Kažu i da od 2015. na aerodromu ima 90 stalno zaposlenih, ali su iskoristili i zakonsku mogućnost da još njih 10 zaposle na određeno vreme, a skoro godinu dana angažuju dodatnih 35 radnika.

Podsetimo, nakon što su iz niškog aerodroma rekli da im nije odobreno da produže ugovore radnicima, iz Vlade su to demantovali, ali bez zvaničnog dokumenta koji bi to i potvrdio.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marković

    19:39 // 5. 5. 2018.

    Neke bolesti se leće antibioticima, ali ako gradjani niša uspešno odbrane aerodrom, to će biti odličan antibiotik za početak ozdravljenja,bolesti zvane "bezobrazluk i bahatos otimanja".

  • sasvim realno

    19:00 // 5. 5. 2018.

    pustate komentare samo koji vama odgvoraju NIKAD NISTE BILI REALNI a trazite i zalaze te se za pravdu koji bre ADMINISTRATOR ko su oni da filtriraju komentare koji su ograniceni i cemu ogranicenja PADA VAM REJTING STRASNO
    nikad vise na vasem sajtu niti da pisem-komentarisem niti da gledam a znate da se zalite i trazite podrsku kad vam dodje poreska policija

    • Marjana Stefanović

      22:11 // 5. 5. 2018.

      Zbogom! Mesimo Vam pogaču za srećan put.

  • Limunko

    15:49 // 5. 5. 2018.

    Tuzlanka Zorana ozbiljno ne podnosi Niš. Nek nam je ona sposobna da dovede vazduPLOHOVE na niški aeroDRUM. Ma, svi su isti, kao ukalupljeni. Operisani od života, od sredine u kojoj žive, nemaju pojma o poslu kojim se bave, ali imaju velika usta koja mnogo zbore i u pedesetoj godini još uvek ne umeju pravilno da se služe gramatikom i pravopisom srpskog jezika, a ovamo pletu o nečijoj nesposobnosti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: