Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:49, 27. 8. 2018.

| Društvo

“Rupama u zakonu” uz javnu funkciju obezbedio i posao na neodređeno u bolnici

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
lazic
Obezbedio radno mesto "za stalno" u javnom sektoru; foto: LJ. M.

Predsednik Skupštine opštine Prokuplje Dejan Lazić (SNS) je koristeći "rupe u zakonu“ uspeo da za nekoliko dana, a na osnovu rešenja i odluka raznih komisija, obezbedi sebi radno mesto vozača u prokupačkoj bolnici "dr Aleksa Savić“ i to tako što je najpre sa mesta predsednika parlamenta sa punog, prešao na 30 % radnog vremena. Zatim je potpisao ugovor na neodređeno u bolnici kao vozač sanitetskog vozila, pa je nakon nekoliko radnih dana, “zamrzao” to mesto i ponovo se vratio na stalni rad u Skupštini.

Time je Lazić obezbedio sebi sigurno radno mesto u javnom sektoru nakon što mu istekne mandat ili nekada bude smenjen sa mesta prvog čoveka Skupštine. Inače, pre javne funkcije i radnog mesta vozača saniteta, on je radio kao serviser klima uređaja.

Dejan Lazić je tokom ovih premeštaja formalno ispoštovao zakonsku proceduru, bar po mišljenju Agencije za borbu protiv korupcije.

Čitanjem Rešenja SO Prokuplje od 2.6.2016. godine i Rešenja Komisije za kadrovska i administrativna pitanja od 29.5.2018. kao i Ugovora od 31.5.2018. utvrđeno je da je Dejan Lazić izabran za predsednika Skupštine opštine 2.6.2016. godine i da je tu funkciju vršio na stalnom radu, zaključno sa 31.5. ove godine. Nakon toga je javnu funkciju obavljao sa 30 odsto radnog vremena – kaže se između ostalog u mišljenju Agencije.

Oni dalje navode da je Rešenjem prokupačke bolnice Lazić zaposlen 1. juna 2018. godine na poslovima “vozača sanitetskog vozila u bolničkim ustanovama u Odseku bolničko sanitetskog transporta, Odeljenje za prijem i zbrinjavanje hitnih stanja u bolnici”, te da mu od 4. juna 2018. godine miruje radni odnos zbog obavljanja funkcije predsednika Skupštine opštine.

Nakon toga rešenjem od 18.06. Dejan Lazić funkciju predsednika Skupštine opštine ponovo vrši na stalnom radu i sa punim radnim vremenom – dodaju u Agenciji.

S obzirom na činjenicu da Lazić nije istovremeno vršio funkciju predsednika Skupštine na stalnom radu i obavljao posao u bolnici, ocenjeno je da nije postupio suprotno odredbama zakona o Agenciji.


“Zamrznut” i probni rad

Nejasno je kako će Lazić ispoštovati probni rad od tri meseca, koji stoji u Ugovoru koji je potpisao u bolnici kao šofer.

Nakon prijema, on je po zakonu tražio da zamrzne mesto zbog javne funkcije koju obavlja. Probni rad od 3 meseca iz Ugovora mu je takođe zamrznut, tako da će ponovo teći nakon što odmrzne mesto i počne da radi sa punim radnim vremenom u bolnici – rekla je direktorka bolnice Snježana Arsić.

Sam predsednik prokupačke Skupštine Dejan Lazić nije se javljao na telefon niti odgovarao na poruke novinara Južnih vesti.

Podsetimo, predsednik prokupačkog parlamenta je posao u bolnici dobio na konkursu za vozača koji je bio raspisan u aprilu. Direktorka Arsić kaže da je ispunjavao i više nego što je traženo, jer je imao i C kategoriju, a tražila se samo B.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • VOJCA

    08:54 // 5. 9. 2018.

    Sto se nesto ne uradi po ovom pitanju Provere diplome - Povede istraga NA KRAJU KRAJEVA I POKRENE SUCKI PROCES Dokle samo galama i to samo po clancima A gazda Frigo radi i dalje Od obicnog klima majstora jos malo ce i Akademski gradjanin da bud e EEE SRBIJO ...

  • samoja

    19:27 // 29. 8. 2018.

    Dal je moguce vozac saniteta da bude predsednik skupstine opstine....za Kesica

  • Srdjan

    10:21 // 28. 8. 2018.

    Svaka cast, slika i prilika prolalog
    " grada " Prokuplja !!!
    Rodbinska veza sve zavrsava!
    Sto pre pobeci odavde....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: