Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:46, 18. 1. 2017.

| Društvo

Rupe na niškim putevima ostaju dok se ne prolepša vreme

Autor:J. Ć.Izvor:Južne vesti
rupe
Udarne rupe; foto: Građanin

Oštećenja na asfaltu i udarnih rupa na niškim putevima sve je više, a neke od njih ne popravljaju se godinama. One kod MIN-ovog naselja, kod igrališta u Popovcu ili u Ulici Milana Rakića samo su neke od mnogih koje su građani prijavili Južnim vestima. Sve one biće popravljene sa prvim toplijim danima, poručuju iz Direkcije za izgradnju Niša.

Iako su građani, kako kažu, više puta Direkciji za izgradnju prijavili neke od problema, rupe su i dalje tu, a materijalna šteta koju zbog njih vozači naprave tokom vožnje, nekada bude i veća od 100 evra. Udarne rupe Sve više udarnih rupa u Nišu i okolini, foto:NN

Nezadovoljni zbog toga, redakciji Južnih vesti građani su više puta pisali i slali fotografije na kojima se vidi loše zakrpljen put, rupe i slična oštećenja rizična za vozače.

Postovani, molio bih Vas da me uputite na nadležne za deonicu koja spaja put Popovac - Novo Selo sa petljom auto-puta Nis-jug. Ta kratka deonica je dužine stotinak metara, a više se koristi od glavog puta koji spaja Popovac i Novo Selo. Problem je u tome što taj put niko ne popravlja godinama, tako da je nemoguće proći od rupa - kaže jedan Nišlija.

udarne-rupe3 Rupa na putu; foto:NNKako Južnim vestima kažu u Direkciji za izgradnju, radi se o “slepom” putu koji su oni, iako je  izgrađen van svih propisa i protivzakonito, više puta krpili.

Mi smo taj put pred samu hladnoću posipali rizlom, ali to je samo privremeno rešenje. Kada priođe hladnoća, izdaćemo nalog da se to parče puta presvuče - kažu u Direkciji.

Veliki poroblem prave i udarne rupe na starom auto-putu, na potezu od MIN-ovog naselja u Ulici Bubanjskih heroja naninže ka selu Bubanj i Donjem Međurovu do podvožnjaka. Kako kažu meštani, rupe su ovde duže od godinu dana i samo se delimično nekad zakrpe.

udaarne-rupe1 Udarne rupeTo potvrđuju i u Direkciji i dodaju da će i taj problem biti rešen “čim se prolepša vreme”.

Prema rečima Šefa službe za održavanje Nenada Markovića, u Direkciji su upoznati sa svim problemima u Nišu koji se tiču puteva, pa ističu da će raditi na tome da saniraju sve rupe kada prođe mraz i hladnoća.

Nijedna baza ne radi dok je hladno. Da bi se upalila jedna baza, potrebno je 4 dana samo da se ugreje baza, a zimska masa je skupa, mi nemamo toliko novca - kaže Marković.

On dodaje da je u toku tender za nove izvođače, preduzeća koje će krpiti rupe u naredne 2 godine.


Rupa u 9.maju sanirana?

Ogromna rupa nasred kolovoza na ulazu u naselje 9. maj, koja nije mnogo uočljiva, a dublja je od 20 cm, mesecima je predstavljala opasnost za vozila koja tuda prelaze pa se neretko dešavalo da vozači oštete auto. udarne-rupe5 Udarne rupe

Iako je, kako kaže, vozio samo 40 km/h, jedan Nišlija je zbog rupe na putu uništio točak i tako sebi napravio trošak od preko 100 evra.

Zbog izmena i otpuštanja u Direkciji za izgradnju grada koja je koja je zadužena za održavanje puteva u Nišu, novinari Južnih vesti su duže od dve nedelje pokušavali su da dobiju odgovor kada će ova rupa biti zakrpljena.

Međutim, dve nedelje nakon što je ovaj Nišlija redakciji prijavio problem, u Direkciji kažu da je ta rupa već zakrpljena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kadar nevera

    23:56 // 18. 1. 2017.

    A kada ce da se popravlja camurlijski put i da se pravi na bulevar? Kada ce da se popravlja mramorsko brdo?

  • ivan

    18:43 // 18. 1. 2017.

    ovo je put od minovog naselja na L.Steni prema Donjem Medjurovu, i ove rupe stoje jos od proslog leta. Tako da je sve sto kazu nadlezni netacno. Neka se gospoda provozaju malo ovom trasom ali svojim privatnim automobilima da vide sta znaci kad iskidas gumu, iskrivis felnu, i razbijes trap.

  • lahor

    16:25 // 18. 1. 2017.

    Bruka

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: