Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 7. 8. 2020.

| Društvo

Rupe na ulicama Niša: Građani kažu da nadležni neke pune morskim peskom, oni najavljuju novo saniranje

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Kovanlucka rupa 3, avgust 2020; foto: citalac
Kovanlučka ulica i dalje propada, ponovo moraju da saniraju kratere; foto: čitalac

Kovanlučka ulica koja je dobila novi asfalt pre samo nekoliko meseci, posle svake kiše je u kraterima i već je sanirana, stanovnici kažu "ofrlje", pa će ponovo morati da se krpe rupe. Iz Direkcije za izgradnju kažu da se ponovna sanacija rupa u Mokranjčevoj, Božidarčevoj i Kovanlučkoj ulici očekuje sledeće nedelje. Nakon ispitivanja Vodovoda, najavljuju i asfaltiraće raskopanog dela na uglu ulica Stanka Vlasotinčanina i Deligradske.

Asfalt koji su stanovnici Kovanlučke godinama čekali propao je nakon junske kiše, potom je zakrpljen, ali ga je odnelo i julsko nevreme. Kovanlucka rupa 2, avgust 2020; foto: citalac Kovanlučka ulica i dalje propada, ponovo moraju da saniraju kratere; foto: čitalac

U katerima je i dalje ova ulica u Opštini Palilula, negde je asfalt podignut, te Nišlije smatraju da se sve radilo "ofrlje".

Nov asfalt je postavljen pre 5 meseci, da li je moguće da ga nosi svaka kiša koja padne a sada je počeo i sam od sebe da propada. Rupa je toliko duboka da može neko da pogine.

Asfalt u Kovanlučkoj ulici se opet raspada. Popravili su ga skoro i opet su uradili ofrlje. Ovo je strašno! Mokranjceva rupa, avgust 2020; foto: citalac Buše gume zbog ove rupe; foto: čitalac

U Mokranjčevoj ulici mesecima stoji rupetina, kako je zovu stanovnici, a automobili ne mogu da je zaobiđu, pa kažu da su mnogi na njoj izbušili gume i da će zato tužiti grad.

U rupama je i Božidarčeva ulica, u kojoj je takođe posle kiše otišao deo asfalta. Bozidarceva krateri, avgust 2020; foto: citalac Božidarčeva u rupama; foto: čitalac

Na uglu ulica Stanka Vladotinčanina i Deligradske stanovnici kažu da je deo asfalta propao i otvara se rupa širine 70-80 cm i dubine oko 50 cm.

Danas napokon stiže ekipa za specijalne operacije i to verovatno nakon jučerašnje "pretnje" da ćemo se obratiti medijima i da mi koji živimo u ove dve ulice zaslužujemo poštovanje. Kreće žestoki obračun radnika naoružanih lopatama sa udarnim rupama koje se, gle čuda, ne pune asfaltom nego pravim vlažnim morskim peskom. Lopatanje se nastavlja takvom žestinom da je cela stvar gotova za 3-4 minuta. Efikasno, nema sta - pišu građani.

Iz Direkcije za izgradnju ne odgovaraju koliko su puta ove ulice u Paliluli već krpeljene, ali kažu, moraće ponovo da se saniraju krateri.

U toku sledeće nedelje očekuje se ponovna sanacija rupa u Mokranjčevoj, Božidarčevoj i Kovanlučkoj ulici. Ulica Svetolika Rankovića, Kovanlučka i ulica Zdravke Vučković su već sanirane u prethodnom periodu - odgovaraju.

Stanka Vlasotinčanina i Deligradska; foto: čitalac Biće asfaltirano kada Vodovod završi ispitivanja; foto: čitalac Srediće i raskopan deo ulica Stanka Vladotinčanina i Deligradske, ali kada JKP Naissus završi ispitivanja.

Ugao ulica Stanka Vlasotinčanina i Deligradske je bio raskopan zbog havarije na vodovodnoj mreži. Danas je rupa ispunjena tamponom i nakon ispitivanja cevovoda od strane Vodovoda (rekonstruisane mreže), sledi asfaltiranje raskopane površine - dodaju u Direkciji.

Da su ulice u Paliluli propadale posle svake kiše, građani su već svedočili, a njihov apel je da se rade kvalitetnije, jer se do sada pokazalo da nisu mogle da izdrže malo jače padavine koje su ovog leta u Nišu česte.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boran Sergevič

    14:09 // 8. 8. 2020.

    Svetolika Rankovića već sanirana? Pa,ne znam ja gde živim. A, tek NJegoševa, baš na račvanju ove dve ulice_i to ne od kiše, tek nekoliko dana pošto je popravljena, otvorila se i svukao se asfalt, pa ko morska površina, možda zato i koriste morsko pesak. Pohvalite firmu koja je to napravila, a odmah propalo, da ne radim ja to ovde u koment. nego Vi sa svim njihovim referencama,partijskom vizom...

  • penzionerka

    06:36 // 8. 8. 2020.

    Narode,sve ovo si imao i pre izbora,pa si ih opet glasao.Sta sada hocete? Traziliste - imate.

  • Miodrag Djordjevic

    22:56 // 7. 8. 2020.

    Sramota za gradsku vlast koja se prodala i prodaje za stranacku poziciju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: