Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:33, 18. 1. 2021.

| Društvo

Rupe na ulicama, smeće, napuštena kola i seča stabala - problemi na koje Nišlije najćešće ukazuju

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Kovanlucka-rupa-3-avgust-2020-foto-citalac
Ovakve su rupe najčešće bile u 2020. foto: čitalac

Kao i prethodnih nekoliko godina, koliko je Nišlijama na sajtu Južnih vesti dostupna aplikacija Prijavi problem, i prošle su se najčešće žalili na udarne rupe i smeće, ali da su ulice u lošem stanju, skoro neprohodne od kratera, kao i da u parkovima i izletištima nije bilo samo đubreta, već i nameštaja. Više desetina prijava komunalnih problema građana 2020. godine bilo je i o napuštenim automobilima koji im zauzimaju i ono malo parking-mesta, a često su burno reagovali i zbog seče stabala i drvoreda.

Više od 4 godine građani Niša preko aplikacije Prijavi problem mogu novinarima Južnih vesti da prijave komunalne probleme. Na taj način je na desetine problema do sada rešeno.

2020. godina je zbog kovida bila specifična, jer su građane sudeći prema prijavama, više mučili drugi problemi, ali su i dalje ostali verni i ukazivali na gomile smeća i kratere na niškim ulicama. Utisak je ipak da su krateri narasli, jer je bilo više prijava potpuno neprohodnih ulica od rupa, a više njh nosile su letnje palilulske kiše, pa su nove popravljane i više puta. Divlja-deponija1-foto-citalac-Prijavi-problem Nameštaj često bacali u parkovima i izletištima; foto: čitalac

Osim punih kontejnera, građani su parkove iskoristili za istovar gomile đubreta, bacali su stari nameštaj i automobilske gume i pravili divlje deponije. Više prijava je bilo i o zapuštenim grobljima.

Bilo je i nezadovoljnih putnika, koji su se žalili na zastarele i netačne podatke o prevozu u Nišu, ali najavljene nove aplikacije još nema. Ipak, uslišene su njihove molbe i polasci su nakon njihovih prijava povećani do Donje Vrežine. Takođe su reagovali i što nova "pametna" autobuska stajališta prokišnjavaju, pa praktično ničemu ne služe, jer ispod njih nisu zaštićeni.

Nišlije su svedočile i da ih opsedaju i napadaju komarci, da je sveža singnalizacija na biciklističkoj stazi sa ispucalim i podignutim asfaltom, da se obrušava fasada škole u delu dvorišta gde deca provode odmor, kao i da stanari ne poštuju obeležena parking-mesta u Franca Vintera i blokiraju trotoar.

Napusteno-vozilo-Ulica-Ucitelj-Tasina-foto-citalac Više desetina prijava napuštenih automobila; foto: čitalac Zbog prekomerno zagađenog vazduha burno reaguju kada primete da je neko stablo posečeno i takve probleme često prijavljuju - fotografisali su prazan prostor pored garaže na Sinđelićevom trgu gde su jelke živele svega godinu dana, ali su ubrzo nikla nova stabla. Čitalac je takođe upozorio i na to da će zbog garaže hotela u Nišu iseći drvo staro 50 godina. To se još nije dogodilo, ali i dalje postoje sumnje da će to biti neophodno.

Jedno od poslednjih upozorenja građana je oštećena terasa u Blagoja Parovića koja visi i predstavlja opasnost.

Poslednjih meseci je više desetina prijava preko aplikacije bilo vezano za akciju uklanjanja napuštenih kola u Nišu, a nadležni su uz pomoć građana za 3 meseca uklonili 267 automobila koji godinama nisu korišćeni i zauzimali su mesto za parkiranje.

Nadležni su nakon više prijava građana reagovali - Iz Parking servisa najavili zamenu sijalica u ulicama na koje su se građani žalili medijima, nakon fotografija smeća oko punih kontejnera u Niškoj Banji, JKP Mediana poslala je dokaz očišćenih, žalili su se na đubre kod vrtića "Plavi čuperak", iz Mediane poslali radnika, a do njih su stigle i pritužbe građana na nepokošenu travu i smeće koje su rešili nakon pitanja novinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    19:40 // 18. 1. 2021.

    Pola od ovih, sto prijavljuju problem su glasaci sns-a, sto su trcali prvi da glasaju da ih aktivisti vide i da se dodvore vrhuski, zbog nekih privilegija ! Da ih covek pita ,ko im je odbornik ,za koga su glasali, nijedan nebi znao !

  • Mara

    18:05 // 18. 1. 2021.

    Džabe kad niko nista ne preduzima

  • Pera

    15:55 // 18. 1. 2021.

    Bahatost gradskih službi pokazuju da su jači od bilo koje vlasti. Ne mogu im ništa ni gradonačelnica, ni ministar policije, ni Čučko.... javašluk, nerad, bahatost, krkanje u kafanu o narodnom trošku... to je vlast u gradu Nišu i svim niškim opštinama!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: