Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 14. 11. 2012.

Rupe u zakonu na štetu stanara

zgrada Sporno rešenje

Stanari jedne od zgrada u Nišu žive u objektu koji poseduje Upotrebnu dozvolu, ali za čiju bezbednost i stabilnost nema garancija. U Upravi za planiranje i izgradnju kažu da je takav zakon.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Laki

    18:31 // 14. 11. 2012.

    Ne brinite.To ce resiti Zika promaja za koji dan.

    • jasmina

      12:39 // 15. 11. 2012.

      Te zgrade u toj ulici i u Studenickoj koje su nikle kao pecurke posle kise su uzas blagi. Da molimo boga da ne bude neki zemljotre odose sve. Gradjene su bez ikakvog reda, sve sa razlicitim fasadama, hajjeftinije sto je moglo. A sto je najbitnije nije napravljeno dovoljno transformatora za struju pa je struja u tom delu grada nenormalno slaba. A da ne pricam za Studenicku ulicu koja je izrovana od kamiona i raznih masina sto su tu prolazile. Stvarno mi nije jasno ko je dozvolio da se tako gradi, a sto je najgor jos nicu nove zgrade i ovaj jadan narod koji nema dinara u dzepu kupuje kao da je dzabe.....

  • stefan stojanovic

    19:23 // 14. 11. 2012.

    Pitanje za gospodu iz gradske vlasti Nisa: Ako Republika Srbija ne garantuje za stabilnost i sigurnost objekta, KAKO ONDA ZA TAJ ISTI OBJEKAT TOJ ISTOJ DRZAVI PLACAMO POREZ. Gospodo to moze samo u Srbiji, BRUKA NEVIDJENA. Lep savet stanarima, placajte sami. Koliko je investitor platio za takvu upotrebnu dozvolu pojedincima iz gradske Uprave. Po obicaju u Srbiji, ajmo narode sad na sud i time pocnimo igru bez granice. Mi vlasnici smi smo krivi sto pored ostalog zivimo u neuredjenoj nam drzavi Srbiji. Zivelo bezakonje.

    • ne

      08:26 // 15. 11. 2012.

      Ovde se radi o zameni teza!

      Da je objekat gradjen po izdatoj gradj. dozvoli, za taj objekat bi drzava garantovala u pogledu stabilnosti i sigurnosti.

      Ali s obzirom da je investitor odstupio od dozvole, tj. gradio divlje, naravno da drzava ne moze da garantuje za bilo sta!!!

  • Stanar iz zgrade

    19:47 // 14. 11. 2012.

    Navodi izvora ove informacije nisu tačni:

    1. Nije tačno da ne postoji ništa od protiv požarne zaštite, postoje hidranti na svakom spratu a hidrantska creva je investitor dao na čuvanje jednom od stanara kako ista ne bi bila ukradena. Možda je trebalo postaviti i PP aparate, moja sugestija.

    2. Postoje prekidači za hodnično svetlo ali ne mogu biti u funkciji ako nema struje koju je Jugoistok isključio zbog velikog dugovanja i neplaćanja.

    3. Panik lampe su postavljene i bile u funkciki dok ih dvojica lopova nisu ukrali. Lopovi su inače viđeni u toj raboti ali su pobegli sa plenom tj. lampama. Verovatno su lampe završile na buvljaku jer su lopovi bili stariji ljudi.

    4. Noću nema osvetljenja? Odgovor je u tački 2.

    Da napomenem da je investitor postavio i video nadzor ali su kamere takođe ukradene.

    Čudi me da izvor informacija, vašem novinaru, nije naveo i ogromno dugovanje za vodu i što je neko razvalio bravu na ulaznim vratima zgrade, možda i tu postoji neka krivica inv

    • zbog cega pises neistinu stanaru

      20:30 // 15. 11. 2012.

      koji je interes stanara da ne govori istinu.mozda se to i sam investitor javio a pluseve mu po komandi udaraju poslusnici i zaposleni.sramno i necasno.ko li je taj investitOR.Ako stanovi nemaju nikakvu zvucnu izolaciju,ako mu se futeri izvlace iz zidova,ako je sladak kad uzima pare i ubedjuje vas a posle vas ne poznaje,ako mu se cini da on vama pravi uslugu sto vam uzima pare za bofl i ponasa se kao big boss-onda svi znamo ko je to iz gornjomatejevacke.jedino on moze sam sebe i svoje placenike da brani ali makar im svima nije miran san-nikad se ne zna kada mečka dolazi u čičino.postar zvoni dvaput.

  • daj pare

    20:13 // 14. 11. 2012.

    ja zivim u jednoj od investitorovih zgrada i isti slucha je i kod mene.Nisam primetio da u nekim drugim zgradama(drugih investitora)nema PP zastite.Uostalom tu nije pitanje dozvola nego i moralnih obaveza samog investitora kog ocigledno briga sto ce,nedaj boze ako se nesto desi,nekog da nosi na dusi.

  • mile

    21:08 // 14. 11. 2012.

    Dulićev zakon.

  • istina je vidljiva

    08:18 // 15. 11. 2012.

    stanaru iz zgrade, postoje zgrade 108,110 i 112.jedino vasa ima hidrant.110 i 112 nemaju nista-moze se proveriti.
    2. gde ste videli osvetljenje ispred zgrada, lampione?distribucija ima svoje skupe uslove koje nije hteo da plati nego radio po svome pa iskljucili jedina 3 lampiona koja je postavio.
    3. panik lampe nikada nisu ni postavljene, to svi znaju pa i investitor.nije asvaltirao izmedju 110 i 112 i danas je blato.dzaba ga branite-sve se da videti.

  • on samo trazi pare

    10:05 // 16. 11. 2012.

    kakav moral, kakva dusa...a sta je s realno manjom kvadraturom stanova od ugovorene i placene.to se vidi tek posle kad se uselis.a manji racuni...moral, nema sta, a o dusi tek...tacnoje> daj pare

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: