Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:07, 13. 8. 2019.

Ruše teniske terene, a investitora koji je ranije pretio da će da se spali, sada čuva policija

rušenje terena Tereni se uveliko ruše; foto: JV/J. A.

Ograda je srušena i bageri uveliko ruše teniske terene izgrađene pre 15 godina kod Osnovne škole "Sveti Sava", a Zoran Manitašević koji ih je gradio sve posmatra iz obližnjeg kafića u prisustvu policije. Kaže da se oseća bespomoćno jer je sve gradio po zakonu da bi deca imala teren, a da se ruši bez ikakvog rešenja.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • medijanka

    14:08 // 13. 8. 2019.

    za decu pravio a naplacuje 2000 nedeljno deci.. moje dete tu placa 500 sat vremena. to je istina, zao mi je ali trebao je da trazi dozvolu,legalno.

    • Marko

      05:01 // 14. 8. 2019.

      Zašto plaćaš? Zašto lepo ne odvedeš dete tamo gde je besplatno ili se plaća manje?

  • aaa

    22:33 // 13. 8. 2019.

    Sve je rečeno sa pravne strane.
    Ali pitam zašto npr. inspekcija ne ruši sportska igrališta koje je bez papira ili saglasnosti stanara DS generacija gradskih oca ljudima ispod prozora postavljala od Margera do Magdona u periodu od 2001-2003? Kakva je razlika u odnosu na ovaj slučaj, osim što se tu ne naplaćuje ulaz, javna su, ali su postavljana tako da smetaju stotinama nesretnika koji žive tu.

  • Cky

    14:39 // 13. 8. 2019.

    Podržavam u potpunosti. Ako je već bio projekat škole, onda nije trebao da zarađuje na tome, nego dozvoli đacima besplatno treniranje...

  • Teniser

    15:31 // 13. 8. 2019.

    Pobedili su napredni. Uništili sportske terene, uništavaju mladost ovog grada i države. Manitaške, nisi im bio po volji kao neki koji čak novac dobijaju za isti posao

  • partibrejkersi

    14:32 // 13. 8. 2019.

    Sramota! Sramota!Sramota!
    Burazerska drzava!!!

  • Aca

    14:52 // 13. 8. 2019.

    Daj da vidimo sta ce botovi da smisle sa lokacijom!

    • Siky67

      19:05 // 13. 8. 2019.

      Pravi se zgrada ili zgrade, samo se čeka investitor. Garant.

  • Vlada

    15:39 // 13. 8. 2019.

    A lepo smo igrali fudbal u balonu, tenis pored...

    Bas me zanima zašto ne mogu da budu ovako azurni na Kopaoniku. Verovatno nije stranački lik...

    • nikola nikolic

      16:43 // 13. 8. 2019.

      Ja i jos hiljade dece smo se igrali u tom skolskom dvoristu pre nego sto ga je ovaj privatizovao ,unistio prelep poligon za ucenje dece o saobracaju i posekao drvece. Svaki veliki odmor,svaki cas fizickog vaspitanja, vreme pre i posle skole smo provodili u tom dvoristu. Tada je tu vreme provodilo mnogo dece,a sada par njih koji plate.

  • Oscar Pitagor

    18:35 // 13. 8. 2019.

    Школска зграда и земљиште око зграде, ако је у власништву школе, НЕ СМЕ да буде простор на коме се може правити лова или по било ком онову деци било шта наплаћивати.СВЕ МОРА бити једнако доступно свој деци - и сиротињи!
    А ако може бизнис, онда је легално да ту никну и приватне ординације, приватне школе језика или математике.
    Зашто га чува полиција? Пустите човека нека одради посао кад већ наумио

  • Laki

    15:10 // 13. 8. 2019.

    Da gradski oci imaju mozga to bi se legalizovao u sportske terene , plus baloni za fudbal koji su srušeni. Dosta je na Bulevaru kafića,apoteka,pekara i stambenih zgrada...Ali neko bacio oko na zemljište

  • RAZUM

    18:53 // 13. 8. 2019.

    Godinama je u nelegalnom posedu koristio pomenuto zemljiste, nije placao porez, krao struju i vodu iz skole i uzimao brdo novca. Sada je tome kraj!

  • Sloba

    15:59 // 13. 8. 2019.

    Daj bože da je u pitanju poštovanje zakona a ne nešto drugo. Da se ruši jer je nelegalno a ne zato što se neko zamerio ili zato što se planira izgradnja nečeg drugog.

  • Marjan Jovanovic

    17:26 // 13. 8. 2019.

    Jadan li je Manitasevic... Kad je njegovo drustvo bilo na vlasti moglo je sve, pa i da se poligon za ucenje o saobracaju preko noci pretvori u teniske terene i balon salu! A tek o izgradnji "splava" u sred reke Nisave i grada Nisa sta reci?!
    To se u srpskom narodu kaze: KAKO DOSLO TAKO I OTISLO!
    Isto ce se desiti i sa onim kome ce ove nakaze "posteno" dodeliti ovo zemljiste...
    A narod cuti...

    • AbeJasam

      21:38 // 13. 8. 2019.

      A sad su došli tvoji, kad već njegovi nisu više tu? Ili su i ti njegovi preleteli pa su sad tvoji? Svi ste bre ista bagra! Što kafanu na kopu ne sruše ovako?

  • steva

    18:56 // 13. 8. 2019.

    Stvar je ovde potpuno jasno.Na tudjem zemljistu(u ovo slucaju gradskom zemljistu)napravljen objekat bez gradjevinske dozvole koji se vec 15 godina koristi iskljucivo u komercijalne svrhe radi sticanja zarade investitora objekta.Treba utvrditi odgovornost onoga ko mu je bez gradjevinske dozvole na tudjem zemljistu dozvolio da gradi ovaj objekat iskljucivo komercijalnog sadrzaja.

  • mstefanovic

    19:31 // 13. 8. 2019.

    Nažalost, sigurno neće da da prave parterno uredjenje u sklopu škole ili parka, sve liči na to da je će nikne koji lokal, ćevabdzinica, second hand, a iznad, ko zna, neka garsonjera od 16m2. Gradjevinska inspekcija nista ne radi slučajno a da iza toga ne stoji neki investitorski urbanizam. Pa pogledajte hotel Park, kako su dobili dozvolu, to je kulturno istorijsko arhitektonsko dobro

  • Perica Kocić

    20:27 // 13. 8. 2019.

    čovek se zamerio,mnogo priča protiv vlasti, njegovo vreme je bilo i prošlo ...sve se vrti u krug, poenta je. što će tu nešto tako glupo da nikne

  • mstefanovic

    19:25 // 13. 8. 2019.

    Ako je objekat gradjen bez dozvole, nažalost, pre 15 godina mogao je da se legalizuje. Svi objekti, bez gradjevinske dozvole, gradjeni posle novog Zakona o planiranju i izgradnji, tj. od 2015. godine ne podležu legalizaciji tj. moraju da se uklone kao sto je slučaj sa objektom na Kopaoniku i jednim poznatim niškim ugostiteljskim objektom.

    • Mila

      16:07 // 14. 8. 2019.

      Vlasnik tog poznatog niskog nelegalnog ugostiteljskog objekta, se odlicno slizao sa kim treba, i zasticen mu je objekat, bez obzira na Zakon. Ovaj covek, se trenutno, nije hteo ili mogao da poveze s vlascu, i eto... Sprovodi se zakon na njegovom objektu

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: