Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:07, 13. 8. 2019.

| Društvo

Ruše teniske terene, a investitora koji je ranije pretio da će da se spali, sada čuva policija

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
rušenje terena
Tereni se uveliko ruše; foto: JV/J. A.

Ograda je srušena i bageri uveliko ruše teniske terene izgrađene pre 15 godina kod Osnovne škole "Sveti Sava", a Zoran Manitašević koji ih je gradio sve posmatra iz obližnjeg kafića u prisustvu policije. Kaže da se oseća bespomoćno, jer tvrdi da je sve gradio po zakonu i da bi deca imala teren, a da se sve ruši bez ikakvog rešenja.

Rusenje terena3; foto: JV-J. A Uz asistenciju policije tereni kod OŠ "Sveti Sava" se ruše; foto: JV/J. A. Da je rušenje neminovno pre nedelju dana je najavila Marina Živulović iz Građevinske inspekcije - jer tvrdi da je teren na gradskom zemljištu i da građevinska dozvola nije pravosnažna. Pre nedelju dana inspektori nisu uspeli da ih sruše, ali su danas dobili asistenciju policije.

Teren se uveliko ruši, a Manitašević kaže da su srušili ogradu, upali bagerima na teren i počeli da rade. Policija kaže da je vlasnik parcele bio vrlo korektan i da ovog puta nije pretio da će se politi benzinom.

Manitašević rušenje posmatra iz obližnjeg kafića, a sa njim je i policajac. Manitasevic; foto: JV-J. A Uz asistenciju policije tereni kod OŠ "Sveti Sava" se ruše; foto: JV/J. A.

Dobili su zvaničnu asistenciju policije, jutros su me sačekali ispred zgrade, priveli me i ne odvajaju se od mene, ne mogu da se sklonim od njih, niti od mene. Ne mogu da idem nigde, gde god krenem policija ide sa mnom. Kažu da nisam priveden, ali ne mogu da se krećem bez pratnje policije bilo gde - kaže Manitašević.

Rusenje terena4; foto: JV-J. A Uz asistenciju policije tereni kod OŠ "Sveti Sava" se ruše; foto: JV/J. A. Tvrdi da mu inspektori nisu pokazali rešenje o rušenju, već samo interni nalog, a sve zato što je parcelu, kako je ranije rekla Živulovićeva, gradio nepoznati investitor.

Potpuno sam bespomoćan, skoro da ne vidim put. Neću da izađem iz ovog poseda dok me fizički ne uklone - ističe investitor.

Njegov plan je da se ponovo žali Ministarstvu građevine, kao i da podnese krivične prijave zbog postupanja inspektora bez rešenja. Ipak, smatra da će i taj postupak biti beskonačan. Rusenje terena1; foto: JV-J. A Uz asistenciju policije tereni kod OŠ "Sveti Sava" se ruše; foto: JV/J. A.

Podsetimo, 98 miliona dinara je Manitašević uložio u ceo kompleks, a balon sala je već srušena pre dve godine.

Rusenje terena2; foto: JV-J. A Uz asistenciju policije tereni kod OŠ "Sveti Sava" se ruše; foto: JV/J. A.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • aaa

    22:33 // 13. 8. 2019.

    Sve je rečeno sa pravne strane.
    Ali pitam zašto npr. inspekcija ne ruši sportska igrališta koje je bez papira ili saglasnosti stanara DS generacija gradskih oca ljudima ispod prozora postavljala od Margera do Magdona u periodu od 2001-2003? Kakva je razlika u odnosu na ovaj slučaj, osim što se tu ne naplaćuje ulaz, javna su, ali su postavljana tako da smetaju stotinama nesretnika koji žive tu.

  • Perica Kocić

    20:27 // 13. 8. 2019.

    čovek se zamerio,mnogo priča protiv vlasti, njegovo vreme je bilo i prošlo ...sve se vrti u krug, poenta je. što će tu nešto tako glupo da nikne

  • mstefanovic

    19:31 // 13. 8. 2019.

    Nažalost, sigurno neće da da prave parterno uredjenje u sklopu škole ili parka, sve liči na to da je će nikne koji lokal, ćevabdzinica, second hand, a iznad, ko zna, neka garsonjera od 16m2. Gradjevinska inspekcija nista ne radi slučajno a da iza toga ne stoji neki investitorski urbanizam. Pa pogledajte hotel Park, kako su dobili dozvolu, to je kulturno istorijsko arhitektonsko dobro

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: