Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:23, 21. 12. 2016.

| Društvo

Rušenje balon sale u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Nišu

Autor:J. ĆosinIzvor:Južne vesti
Balon sala
Ruši se balon sala i teniski tereni u dvorištu "Sveti Save" foto JV

Treći dan zaredom traje demoliranje i rušenje balon sale u dvorištu Osnovne škole “Sveti Sava” u Nišu. Nalog za rušenje izdala je Građevinska inspekcija koja tvrdi da taj objekat nije imao dozvolu za izgradnju. Vlasnik sale i teniskih terena Zoran Manitašević međutim kaže da je rušenje protivpravno.

Kako je Južnim vestima rekla Marina Živulović Petrović, šef Građevinske inspekcije, oni su još 2006. godine doneli rešenje o uklanjanju balon sale i više puta su opomenili vlasnika da to uradi sam, što on nije učinio. Balon sala Demoliranje, foto JV

Dodaje da su više puta i sami pokušavali da ruše salu, ali da do ponedeljka nisu imali uslove za to.

Mi smo i ranije pokušavali da srušimo te objekte, ali nismo uspeli, jer nam nekada MUP nije asistirao, a nekada nije bila isključena struja. Sve u svemu, nismo imali elementarne uslove za to. Sada kada su se stvorili uslovi, mi smo ušli u izvršenje, jer je objekat bespravn - tvrdi Petrovićeva.

Sa njom se, međutim, ne bi složio i sam vlasnik. On tvrdi da je dozvolu za radove imao i pre početka izgradnje sale i terena, te da ničeg neregularnog tu nije bilo, što je i dokazao na sudu. Kako tvrdi, o rušenju nije bio čak ni obavešten.

Došli su da ruše mimo svake procedure, bez najave, bez prisustva mene kao vlasnika objekta, u pratnji policije. Uništavaju objekat, cepaju ga i ruše. Sada pišem drugostepenoj Građevinskoj inspekciji žalbu, ne bi li zaustavili to - ističe Manitašević.

Kako pojašnjava, na osnovu rešenja iz 2006. godine vođen je krivični postupak protiv njega, ali i tadašnjeg direktora škole Vladimira Kalčića, kao odgovornih lica za izgradnju sportskog centra u dvorištu škole i to, navodno, bez dozvole.

Međutim, u prvostepenoj presudi niškog Opštinskog suda iz 2011. godine, koju je Manitašević dostavio Južnim vestima , navodi se da su oni oslobođeni svih optužbi, jer je postojala dozvola za gradnju, što se kosi sa navodima Građevinske inspekcije.

On tvrdi da se i Katastru nepokretnosti zemljište ne vodi kao gradsko, nego školsko, a da stvar bude gora u toku je i sudski proces između njega, Grada i škole, koji se odnosi upravo na ugovor o zakupu zemljišta, pa je kako kaže, još čudnije što je inspekcija odlučila da sruši teniske terene.


Negoduju i najmlađi

Zbog rušenja balon sale nezadovoljni su i mališani koji su jutros ostavili poruku na jednom od ulaza na teniske terene. Oni žele da im se vrate tereni na kojima su redovno trenirali. Pismo Pismo na vratima, foto JV

Za 2.000 dinara mesešno mogli ste do mile volje igrati tenis ili fudbal u, doduše skromnim, ali pristojnim uslovima. Sada kada ste nam i to oduzeli ostaju nam kafići i diskoteke gde ćemo uz čašicu razvijati svoje intelektualne i sportske aktivnosti, a ruševina koja je ostala iza vas predstavljaće vašu političku pobedu nad zdravim načinom života - stoji u poruci.

Vlasnik terena kaže da ga je ova poruka koju je jutros zatekao na vratima sale veoma dirnula i dodaje da je uradio društveno koristan posao, narpčito kada su u pitanju deca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • koki

    15:54 // 22. 12. 2016.

    a sto nisu sklanjali leti nego sada kad je sezona, ej... od 2006g.

  • Milan

    07:43 // 22. 12. 2016.

    Rušite sport, napredno razvijajte grad vrednostima nedostojnim čoveka. Sad traktor pa izorite terene, i oni smetaju. Ccc...

  • JEL IMAJU FANTOMKE ?

    20:49 // 21. 12. 2016.

    Sad ce sigurno da nastave sa uklanjanjem basti iz pobedine i iz parkica.
    Kazu fali im pesacka zona, pa su zato zatvorili tvrdjavski most.
    Zasto ne uklone baste, pa ce biti mesta za pesake a ne da zatvaraju most?
    Pitam se sta ce da zatvore sledece godine, posto ce baste da se postave direktno na most.

    • Carli

      02:08 // 22. 12. 2016.

      Ulicu kod Irskog i Kupina bioskopa, te dve se naredne zatvaraju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: