Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:08, 5. 4. 2020.

| Društvo

Rusi obišli Niš i u narednim danima prave plan rada za jug Srbije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
rusi
Rusi u Gradskoj kući; foto: Ranko Ivković

Delegacija ruskih lekara, epidemiologa i stručnjaka za dezinfekciju, koji su došli nedavno zajedno sa ruskom pomoći, obišla je Niš. Njima je, kako piše na sajtu Grada, predstavljeno šta je do sada preduzeto, kao i šta je od njih najpotrebnije, a u narednim danima trebalo bi da se oforome konkretni planovi rada.

Ruske specijaliste, kako piše na sajtu, predvode potpukovnik Konstantin Sergejevič Šipicin i major Rustam Rašidovič Bičkov, a oni su se sastali sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem, direktorom KC Niš Zoranom Radovanovićem i ostalima iz Kriznog štaba.

92505796_1557197711097390_5091146995934953472_n Niški tim; foto: Ranko Ivković

Predstavnici niških zdravstvenih ustanova preneli su informacije o procedurama koje se primenjuju i postupcima sa potencijalnim i pacijentima kod kojih je zvanično potvrđen koronavirus, naglasili su da bi najveć pomoć iz Rusije bila u isporuci zaštitne opreme, ali i pojedinih lekova koje ruski lekari koriste u lečenju obolelih od kovida-19 - piše na sajtu Grada.

Delegacija je, kako piše, zajedno sa ljudima iz Srpsko-ruskog humanitarnog centra obišla lokacije i objekte u kojim je najpre potrebna i odmah moguća dezinfekcija, pre svega zdravstvenih ustanova, ali i tržnih centara i najprometnijih delova grada.

Na osnovu "snimljenog“ stanja, rečeno je, sutra i narednih dana biće naravljen plan rada, odnosno sveobuhvatni način pomoći ruskih stručnjaka u svim oblastima na području Niša i južne i jugoistočne Srbije - piše na sajtu Grada.

91810676_804701013354851_7704245080671911936_n Plan u narednim danima; foto: Ranko IvkovićKonačna odluka, kako je rečeno, gde će se i šta preduzeti, biće doneta sa predstavnicima državnih organa Srbije.

Inače, za ovaj događaj nije bilo zvaničnog poziva za medije, niti je bilo organzizovane press konferencije.

Podsetimo, Srbija se od 15. marta nalazi u vanrednom stanju zbog koronavirusa, a ruska pomoć stigla je pre nekoliko dana, kako je rečeno, sa nekoliko aviona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milorad

    10:13 // 6. 4. 2020.

    Imamo Kineze, zatim Ruse, tu su i naši lekari, pa sledi pitanje - kakve su ocene, procene i planovi, koliko su kompatabilne te analize. Najlakše je raditi od danas do sutra, još kada se tome dodaju izjave naših lekara iz Kriznog štaba, biva i konfuzije. Kinezi predlažu karantin 24 č. Dr. Predrag Kon se tome opire. Ako smo blizu provalije, uključiti rigorozne mere. Recimo 20 sati "zatvora".

  • cale

    03:02 // 6. 4. 2020.

    Podelili zemlju, sever Kinezima jug Rusima. Nas izgleda stalno neko mora da opravlja i time se jos i hvale. Jel kapirate da ste nesposobni?

    • dsc

      23:34 // 23. 6. 2020.

      Dali je moguce da ste upravo vi nesposobni. Srbski narod je sirom otvorio vrata svojim velikim prijateljima sa kojima smo ravnopravni a ne fasisticke sluge! Samo mislite kako da vam nesto bude poklonjeno a nemislite na krizu Srbije od strane NATO i EU?!

  • Nisliski mohikanac

    00:31 // 6. 4. 2020.

    Vise mi lici na podnosenje izvestaja ali dobro...vidi vidi ko je sve na sastanku... Hm lici i na raport malo...mada bulat je vojni invalid...

    • DSC

      23:36 // 23. 6. 2020.

      Srbija je najzad na pravom putu, dosta vise te nejedinstvenosti i ljubomore!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: