Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:14, 15. 5. 2021.

| Društvo

Ruska strana najavljuje razvoj Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
srpsko ruski centar
Centar bio tema razgovora Vulina u Rusiji"; foto: Foto: RSHC FB

Da će Ministarstvo na čijem je on čelu i dalje razvijati Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu, rekao je, saopštava Ministarstvo unutrašnjih poslova, Jevgenij Žiničev, ruski ministar za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda.

On je rekao da je to ministarstvo uvek spremno da podeli iskustva koja predstavljaju interes za srpsku stranu, a njihovi stručnjaci će uvek pomoći srpskim partnerima u slučaju vanrednih situacija.

Srpsko-ruski humanitarni centar redovno pruža praktičnu podršku srpskim kolegama u otklanjanju posledica vanrednih situacija. Ministarstvo će i dalje razvijati Srpsko-ruski humanitarni centar koji je najveća i jedinstvena institucija tog tipa na Balkanu - rekao je on.

Povod za ovu izjavu bila je poseta ministra policije Aleksandra Vulina koji se sastao sa njim, a Vulin je rekao da je dogovoren nastavak saradnje i novi projekti koji treba da doprinesu većoj spremnosti i preventivnom delovanju u slučaju vanrednih situacija.

Dogovorili smo se i da u našu zemlju dođu stručnjaci Ministarstva za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda i provere koliko su naše zgrade otporne na zemljotrese - najavio je Vulin.

Podsetimo, Niš je zahvaljujući Centru koji je otvoren 2012. godine, a koji je smešten u blizini niškog aerodroma i auto-puta, postao poprište geopolitičkog “obaranja ruku” Istoka i Zapada.

Srbija se godinama nalazi u (ne)diplomatskoj “unakrsnoj vatri” SAD i Rusije, ali je, bar po reakcijama zvaničnika u skorije vreme, ta tema utihnula.

Ranije su pljuštale optužbe sa Zapada da je spasilački Ruski centar samo paravan, na šta su Rusi uzvraćali da je to apsurdno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    20:38 // 15. 5. 2021.

    Srpsko ruski centar a nemacki kombi voze. Mnogo smo bre glup narod. Nema nama normalnog zivota dok ne najurimo ruse iz nase dvoriste

    • cirkus kolorado

      22:16 // 15. 5. 2021.

      Nemacki kombi,engleski natpis i nalazi se na bivsoj bugarskoj teriotoriji.

  • AntiPA

    19:12 // 15. 5. 2021.

    Koliko ovaj spijunski centar nema veze sa vanrednim situacijama najbolje se vidi po tome sto nista nisu uradili tokom pozara niti epidemije. To je centar za sprecavanje evropskog puta Srbije i deatabilizaciju regiona.

    • Наивни мислилац

      10:58 // 16. 5. 2021.

      Шта радиш данас осим што коментаришеш ? Дођи до коња! И ти!

  • Čudesni dribling

    18:56 // 15. 5. 2021.

    Neće li gi pa čekamo po dve nedelje da dejstvuju na požari što gutaju dva ektara šumu dnevno? TakO li se dogovorIše?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: