Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:49, 27. 1. 2020.

| Društvo

Ruski helikopteri na nebu iznad Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
mi 35 foto MO
Mi-35 iznad Niša; foto: MO

Prvi put od kupovine i isporuke ruskih helikoptera Mi-35 Vojsci Srbije, organizovana je i zvanična prezentacija veština srpskih pilota i to na nebu iznad Niša. Helikopteri su poletali sa niškog aerodorma, kako kažu u Ministarstvu odbrane, a ove letelice se inače koriste za podršku kopnenih i specijalnih snaga.

Srbija je od Rusije kupila 4 ovakva helikoptera, a oni su prvi put u sklopu letačke obuke, dok su za palicom bili srpski piloti, prezentovani i najvišem vojnom vrhu Srbije. mi 35 2 foto MO foto: MO

Ministar vojske Aleksandar Vulin prisustvovao je obuci, a kako nas je navikao u svojim javnim nastupima, ni ovoga puta nije mogao da ne pomene predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Zahvaljujući upornosti predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića nabavljamo najbolja sredstva i naši piloti prvi put u svojoj karijeri imaju i najbolje i najnovije letelice. Razvoj države Srbije prati i razvoj vojske - poručio je ministar odbrane.

Ove letelice su stacionirane na niškom aerodromu "Narednik - pilot Mihajlo Petrović", gde se u novim hangarima nalazi i deo eskadrile francuskih helikoptera H145M.

mi 35 3 foto mo Na niškom aerodromu; foto: MO

Desantno-jurišni helikopteri poznati pod nadimkom “vatrene kočije” nadletali su Niš, a njihove osnovne odlike su velika vatrena moć i snažan oklop.

Helikopteri Mi-35 se u osnovnoj nameni upotrebljavaju za izvođenje borbenih dejstava po ciljevima na zemlji u okviru vazduhoplovne vatrene podrške snaga Kopnene vojske. Pored toga mogu izvoditi dejstva i po ciljevima u vazdušnom prostoru, vršiti vazdušni transport ljudstva i tereta, izviđačke i patrolne zadatke, kao i desantiranja timova - kažu u Ministartsvu.

Opremljeni su savremenim uređajima za navigaciju, digitalnim pokazivačima, elektronskim indikatorima i osmatračko-nišanskim sistemom.

mi 35 4 foto MO foto: MO

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sloba

    16:20 // 27. 1. 2020.

    Oni su leteli već prošle nedelje u više navrata. Ok je što to imamo, svakako je korisno kao faktor odvraćanja. Da bog da nikad ne zatreba u ratu, neka lete i treniraju u miru

  • Jonca

    15:04 // 27. 1. 2020.

    @jug,kada prave Nislije vode ovaj grad mi cemo se adekvatno boriti,ovako je nemoguce posto komande stizu iz Beograda.

  • Mara

    13:22 // 27. 1. 2020.

    Mnogo nam pa trebaju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: