Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 6. 4. 2020.

| Društvo

Ruski vojni lekari posetili leskovačku Bolnicu, očekuju se saveti i pomoć u borbi protiv epidemije

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
rusi delegacija
Očekuje se i oprema, foto: Grad Leskovac

Tim vojnih lekara i epidemiologa iz Rusije obišao je Opštu bolnicu u Leskovcu, a nakon analize mera koje se sprovode za sprečavanje širenja virusa korona u ovom gradu, posavetovaće nadležne šta još treba uraditi kako bi se zaustavila epidemija. Iz Rusije bi, osim saveta, trebalo da stigne i materijalna pomoć - dezinfekciona sredstva, medicinska i zaštitna oprema i tehnika.

Ruski lekari biće u Srbiji u narednih mesec dana, a zdravstvene ustanove obilaze kako bi dobili pravu sliku o zdravstvenim ustanovama i načinom organizacije.

Prema rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, ruska delagacija posetiće Leskovac još nekoliko puta, a nakon analize stanja sa terena, pružiće neophodnu pomoć. delegacija rusija Obišli prostorije gde se smeštaju pacijenti sa simptomima karakterističnim za koronu, foto: Grad Leskovac

Delegacija iz Rusije će u našoj državi boraviti mesec dana i kako su nam rekli, još nekoliko puta će posetiti Leskovac kako bi prikupili sve neophodne podatke, od osnovnih elemenata u koje su danas dobili uvid, do njihovog konačnog suda i saveta, koje smo mi spremni da poslušamo. Kolege iz Rusije će nam ovog časa pomoći time što će nam preneti svoje iskustvo i obavestiti nas na koji način oni organizuju borbu protiv nevidljivog neprijatelja kako bismo se primenjujući njihove metode što uspešnije izborili sa ovom zaraznom bolešću - rekao je Cvetanović.

Dodao je i da je iskustvo drugih zemalja od velike važnosti jer se na taj način vodi uspešnija i delotvornija borbu protiv virusa.

Nakon analiza, Rusi će predstaviti mere kojima može pomoći Srbiji, a osim saveta i opreme, u borbi protiv epidemije pomagaće i lekari na terenu.

Podsetimo, Opšta bolnica u Leskovcu, osim Infektivnog, opremila je i Odeljenje fizikalne terapije i Odeljenje psihijatrije u koje se smeštaju oni sa simptomima virusa korona.

Prema poslednjim informacijama, u Leskovcu je od korone obolelo 29 ljudi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: