Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:48, 31. 7. 2017.

| Društvo

Ružić: Ne može da se kupuje socijalni mir zapošljavanjem u državnoj službi

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Ružić

Zakon o zabrani zapošljavanja je politički i neće biti ukinut iako bi to svi mi voleli, tvrdi ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić, i najavljuje da će nastaviti da smanjuje broj zaposlenih u lokalnim samoupravama. On ipak nije rekao koliko će ljudi u Nišu biti otpušteno.

Ministar Ružić, koji je posetio Nišavski upravni okrug, kaže da “kupovina socijalnog mira” zapošljavanjem u “državnoj službi” dovodi do “tempirane bombe” u tim gradovima i da se to neće tolerisati.

Smanjićemo broj zaposlenih, ali tako da ne ugrozimo rad javnih službi, ne mogu da vam kažem tačnu brojku za Niš, ali kakav pristup bude za ostale gradove takav će biti i za Niš - poručuje Ružić.

Ružić je podsetio na to da je cilj ove Vlade da brojka od 123.700 zaposlenih u državnoj i lokalnoj upravi koja je utvrđena 2013. godine, bude svedena na 100.700 do kraja 2018. Ove godine je predviđeno smanjenje te brojke za 2.486 zaposlenih u “državnoj službi”.

Ipak, to ne znači da neće biti prijema novih gde je to potrebno. Jug ima, recimo, samo 4 zdravstvena inspektora, jer su neki otišli u penziju i oni fizički ne mogu da stignu svuda - rekao je Ružić.

Ministar je izveštaj Fiskalnog saveta u kojem je Niš ocenjen kao jedan od finansijski najlošijih gradova označio kao koristan, jer je “dobar korektiv”.


"Zahvaljujući Vučiću nema više - što južnije to tužnije”

Istakavši da mu je “čast i privilegija” što je u Nišu ovih dana kada Vlada “puno radi za jug”, ministar Ružić je istakao ulogu predsednika Vučića u dolasku novih stranih investitora u Niš.

Nema više što južnije to tužnije, zahvaljući predsedniku Vučiću i Vladi Srbije koji su doveli Cumtobel, Leoni i IMI ovih dana, a sve to služi na čast i Vlade i svih građana koji ovde žive - objasnio je Ružić.


Birački spisak nikad uredniji, Saša Janković infantilan

Naglasivši da se birački spisak ažurira svakog dana i da sistem funkcioniše na najbolji mogući način, ali da će biti i unapređen, ministar Ružić je tvrdnje Saše Jankovića o neurednom biračkom spisku kao ključu pobede SNS-a na izborima, nazvao “politizacijom”.

Što je babi milo to joj se i snilo. Spisak nikad nije bio uredniji, a tvrdnje dotičnog gospodina pokazuju da je on politički infantilan - kazao je Ružić.

Ministar Branko Ružić došao je u Niš, nakon što je predsednik Aleksandar Vučić 2 dana obilazio jug Srbije, otvarao nove fabrike i "postavljao" kamene temeljce.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dusan Popovic

    19:25 // 31. 7. 2017.

    Pa što ga kupujete onda?

  • Kaljari

    18:28 // 31. 7. 2017.

    Otpustite prvo clanove SPS-a,sto ih naprimaste kao deo svih mogucih koalicija u Nisu!

  • ime

    17:11 // 31. 7. 2017.

    Ruzicu, budi oprezan dok si u Nisu, da se ne udavis u mecu i mleku koji ovede teku.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: