Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:17, 14. 7. 2014.

| Društvo

SC “Čair”: Zdravlje plivača nije ugroženo

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
bazen
Ilustracija

Čišćenje pločica kraj zatvorenog bazena hemikalijom dok deca treniraju plivanje u Sportskom centru “Čair” zabrinulo je mnoge roditelje koji smatraju da je time ugroženo zdravlje plivača.

Nišlijka Radmila Popović, čija deca treniraju u plivačkom klubu “Niš 2005”, kaže da se šokirala kada je videla radnike koji, kako tvrdi, ribaju pločice pored bazena sonom kiselinom tokom treninga.

- Ostavili smo decu i posmatrali ih iz susedne prostorije, a onda smo ugledali radnike koji čiste hemikalijom pločice iako su deca u bazenu. Odmah smo reagovali i tražili da se prekine sa tim jer se može ugroziti zdravlje dece direktnim kontaktom i isparenjima - kaže ova zabrinuta majka. 

skola plivanja Roditelji zabrinuti za zdravlje svoje dece; Foto:sccairNakon reakcije roditelja trening je prekinut, a Popovićeva ističe da je bilo bolje da je su iz Sportskog centra “Čair” zabranili da deca treniraju u tom terminu “ako već treba da se čisti” ili da su ih uputili na spoljni bazen.

Zamenik direktora Sportskog centra “Čair” Bratislav Stanojević kaže da nema razloga za brigu i objašnjava da se pločice čiste rastvorenim hemikalijama koje su na bazi hlora i “koje u toj razmeri nisu štetne po zdravlje ljudi”.

- Shvatamo da nije baš estetski, niti je prijatno plivačima da naši radnici čiste površine pored bazena dok je trening u toku, ali bazeni su permanentno zauzeti i mi moramo da stalno čistimo kako bismo održali higijenu na nivou. Rastvori koji se koriste za čišćenje su bezbedni i kontroliše ih hemičar koji radi u našoj laboratoriji - objašnjava Stanojević.

On dodaje da tečnost sa pločica ne odlazi u bazen već u posebne slivnike, kao i da se ispravnost vode u bazenima kontroliše na 2 sata u laboratoriji SC “Čair”, kao i da su konstantne kontrole sanitarne inspekcije i niškog Instituta za javno zdravlje.

- Hteli smo da juče, danas i sutra zatvorimo bazene kako bismo obavili detaljno čišćenje, ali su se klubovi pobunili, tako da smo odustali od toga. Radnik dolazi svakog jutra u pola 5 kako bi očistio bazen, voda se 24 sata filtrira, a kada je velika posećenost mi moramo da češće čistimo - napominje zamenik direktora SC “Čair”.

Stojanović objašnjava da se teško nalazi vreme za čišćenje, s obzirom da su bazeni “prebukirani”, odnosno da svakog dana od 8 do 12 sati i potom od 18 do 23.30 sati termine za trening imaju 2 plivačka kluba, 2 kluba za sinhorno plivanje, 5 klubova za ronjene i vaterpolo tim.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • roditelj

    00:33 // 15. 7. 2014.

    Ako su na samom ulasku toaleti u užasnom stanju o kakvoj se ovde higijeni govori?Svaka domaćica koristi sonu kiselinu za higijenu kupatila ali NE dok su deca u kadi...zar ne ?!

  • hedonist

    20:23 // 14. 7. 2014.

    ko vam poveri bazen i gde li vas sabrase,sa sve direktora!

  • ludi

    19:09 // 14. 7. 2014.

    Eto zbog čega ne podnosim čairski bazen. Lepo vrezina menjaju vodu svakih 7 dana kakav hlor i hemikalije...svaki ponedeljak nova voda. Najcistiji bazen u Srbiji ako ne i šire...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: