Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 2. 8. 2021.

| Društvo

SC "Čair" im tražio 1.080.000 dinara za tri dana zakupa, organizatori otkazali Sajam automobila

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
sajam automobila
Ove godine ljubitelji automobila neće moći da razgedaju; Foto: Vanja Keser

Da je cena zakupa hale "Čair" drastično povećana i to u vreme kada je auto-industrija u velikoj krizi, kaže direktor Sajma automobila Oliver Paunović i objavljuje da je ovogodišnja manifestacija otkazana. Ističe da su do sada imali podršku Grada, ali je ove godine izostala, pa bi morali da plate punu cenu zakupa - umesto dosadašnjih 480.000 dinara, više od milion za tri dana.

Nakon 12 godina održavanja Sajma automobila u Nišu organizatori su ove godine odustali i kao razlog navode to da je cena zakupa u odnosu na prethodne godine znatno veća.

Ako je Grad pokrovitelj automatski se cena spušta na 200.ooo dinara po danu, tako da bi cena hale trebala da bude 600.ooo dinara plus PDV, ako Grad nije pokrovitelj njihova zvanična cena je 300.000 dinara plus PDV, ali mi smo do sada uvek imali pokroviteljstvo Grada, jer manifestacija je u interesu grada Niša koliko i meni - objašnjava direktor Sajma.

1627900325864 Ugovor o iznajmljivanju iz 2019. godine i nova milionska cifra za isti period; foto: Sajam traje tri dana, a prema predlogu ugovora iz Sportskog centra "Čair" ukupna cena zakupa je, prema rečima Paunovića, povećana za 115 %. Kaže da su to odbili i zatražili da razgovaraju sa predstavnicima Grada.

Poslali smo zvaničan dopis mi iz organizacije zajedno sa izlagačima, da porazgovaramo na tu temu i da vidimo da li možemo da nađemo neko zajedničko rešenje po tom pitanju, da se sajam ipak održi. Međutim, nikakav odgovor nismo dobili - rekao je Paunović.

Kako je istakao, više ništa ne može da se uradi i već je kasno, jer pripreme zahtevaju ozbiljnu organizaciju i marketing kampanju koja traje najmanje mesec dana, za šta nema više vremena, a nema ni prostora.

Paunović kaže da je Sajam za građane bitan jer na njega dolaze ljudi iz regiona, da tu imaju jedinstvenu priliku da u svom gradu pogledaju najnovija dostignuća iz sveta auto-industrije, ali i da kupuju po nižim cenama i uz druge pogodnosti, koje inače nemaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan Stojanovic

    21:22 // 3. 8. 2021.

    Radnik SC Cair
    Cena je stara i povoljna (1.080.000), jer hala ce biti zauzeta cele nedelje da pojasnim organizatoru i citaocima: Priprema sajma ce trajati 2 dana postavljanje podloge i dolazak automobila tjt izlagača. Poseta sajmu 3 dana i po završetku Jos 2 dana odlazak izlagača, ciscemje, sklanjanje podloge da mogu klubovi da treniraju.
    Pa posle vam nevalja vam SC Cair,direktor i gradonacelnic

  • Robin Hud

    12:46 // 3. 8. 2021.

    Mora da se nadoknadi besplatno iznamljivanje hale za odrzavanje tajnog sastanka prvorodjenog, ali ostacemo bez obadva prihoda

  • Grale..

    12:18 // 3. 8. 2021.

    Sramota, cega se lisavaju gradjani Nisa..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: