Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:46, 21. 1. 2020.

| Društvo

SMS-om obaveštavaju roditelje kada dete ne dođe na čas, iz niške škole servis nude i drugima

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
OŠ Desanka Maksimović
Nude pomoć i drugim školama da naprave ovakav servis; foto: OŠ "Desanka Maksimović"

Iz Osnovne škole "Desanka Maksimović" iz Čokota pored Niša već dve godine obaveštavaju roditelje kada dete ne dođe na prvi čas. Nakon nedavne otmice devojčice na putu do škole u Brzom Brodu, žele da pomognu i ostalima da naprave ovakav servis, jer smatraju da će učenici tako biti bezbedniji, a roditelji mirniji.

“Desankin SMS servis” radi već dve godine - roditeljima stiže poruka kada dete ne dođe u školu. Osmislio ga je profesor informatike i računarstva Filip Klain, a funkcioniše tako što roditelji u roku od pola sata od početka časa dobijaju SMS sa obaveštenjem.

sms servis Ovo je poruka koji roditelji dobijaju kada dete ne dođe u školu; foto: printskrin Nakon nedavne otmice 12-godišnjakinje Monike Karimanović, koja je nestala na putu do škole, a roditelji su to saznali i prijavili tek kada se nije vratila kući na kraju smene, odlučili su da pozovu i druge da uvedu ovakav servis i nude im pomoć.

Jedan od bitnih razloga za uvođenje ovog servisa je činjenica da mnogi učenici putuju iz okolnih sela do škole. Takođe, roditelji se osećaju sigurnije kada znaju da će ih škola automatski obavestiti ukoliko su dete poslali u školu, a ono se tamo nije pojavilo. Desankin SMS servis treba da obezbedi da i škola i roditelji u svakom trenutku znaju gde su im deca kako bi ona bila zaštićenija od svih opasnosti i izazova savremenog društva - poručuju.

Direktor Miljan Bojanić kaže da su do sada pomogli školi u Novom Pazaru da uvede ovakav sistem, kao i da je zainteresovana niška škola "Carica Jelena".

Apelujemo da mogu da nas kontaktiraju i druge škole i mi ćemo im pomoći u realizaciji. Procedura je veoma jednostavna i traje dvadesetak minuta, posebno ako škola ima samo jednu zgradu - dodaje.

Roditelji čija deca idu u školu u Čokotu su veoma zadovoljni što uvek znaju kada dete nije tu, a direktor kaže da je to posebno važno jer ima mnogo đaka putnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš

    12:14 // 22. 1. 2020.

    A jel ima i neka aplikacija, koja obaveštava moju ženu kad sam u kafanni!?

  • Olja veljkovic

    20:08 // 21. 1. 2020.

    Svaka cast! Tako i treba.

  • Mara

    15:31 // 21. 1. 2020.

    Pametno.Čokota škola za primer

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: