Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:15, 1. 4. 2020.

| Društvo

SMS uznemirio građane, nadležni kažu da se porukom ne širi panika

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
SMS
Poruka uplašila građane; foto: printskrin

Cirkularna poruka uznemirujuće sadržine u kojoj se pominje “italijanski i španski scenario”, a građani se upozoravaju da ostanu kod kuće, uznemirila je građane koji burno reaguju i traže odgovor ko je autor SMS-a.

Korisnici MTS mreže od sinoć dobijaju generisanu SMS poruku koja je potpisana od strane Kriznog štaba za suzbijanje zarazne Covid 19.

Situacija je dramatična. Približavamo se scenariju iz Italije i Španije. Molim vas da ostanete kod kuće - navodi se u poruci.

Ova poruka izazvala je reakcije građana na društvenim mrežama, a većina njih je besna.

Unose strah ljudima, a ne kapiraju da strah više ubija ljude nego virus.

Odakle im pravo da nam predviđaju scenario iz Italije i Španije? Odakle?

Svi treba da ih tuže za širenje panike, objedinjena tužba…dno dna.

Za ovo se ide u zatvor. Ovo se zove širenje panike.

Građani su tražili pojašnjenje od korisničkog servisa Telekoma Srbije, a svima je stiglo objašnjenje da je poruka generisana i da je puštena po nalogu Kriznog štaba. Mts odgovor Iz MTS odgovaraju građanima na društvenim mrežama; foto: printskrin

U vremenu epidemije bilo je i drugačijih odgovora, a pojedini građani su pokušali da uzvrate na poruku, ali to ipak nije bilo moguće.

Blago korisnicima MTS-a, oni znaju da smo u problemu, mi sa Telenora će izginemo ko Vlasi na ringišpilu, jer nismo obavešteni da je opasno.

Dragi krizni štabe za suzbijanje zarazne Covid 19. Približavamo se scenariju iz Severne Koreje i Mađarske. Molim Vas da ne budete saučesnici. Prestanite da širite paniku i bavite se svojim poslom.

Inače, sadržaj poruke je veoma sličan rečima direktora Infektivne klinike Gorana Stevanovića na konferenciji za štampu u utorak, 31. marta.

Ako nastavimo ovako neodgovorno da se ponašamo prema sebi i prema drugima, nama se zaista bliži scenario Italije i Španije. Olako smo shvatili opasnost od ove bolesti - rekao je ranije doktor.

Da je autor ove SMS poruke koja kruži Srbijom Krizni štab, potvrdila je zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević.

Sigurno nije cilj nijednog našeg obraćanja da se širi panika. Svima je isti cilj da se spreči dalje širenje infekcije. Jesmo poslali poruku da bi došli od one grupe građana koja ne gleda televiziju i ne koristi internet. Cilj je da oni ljudi koji nisu bili informisani ili koji nisu shvatili ozbilnost situacije da na ovaj način dobiju poruku - rekla je doktorka.

Ipak, to nije umirilo građane koji smatraju da ona, uz nedostatak informacija od nadležnih, samo dodatno produbljuje strah i neizvestnost među građanima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mila

    19:58 // 3. 4. 2020.

    Mislio bi čovek da je autor poruke glavni urednik Informera. Baš su se proslavili!

  • Nishlija

    12:23 // 2. 4. 2020.

    Nista cudno i neocekivano u poruci, jer je danima pre toga vodja najavljivao to, kao i njegovi "strucnjaci" (izuzev Kona)

  • Mika

    04:09 // 2. 4. 2020.

    MTS je drzavna firma. Znaci, drzava je iskoristila sopstveni resurs da obavesti gradjane o krizi. Sta nije jasno? Ako vam se ne svidja MTS- predjite u drugu kompaniju. A, svi koji imaju probleme "s zivci" pa ih "uznemirava" sve i svasta- pravac kod cika doce za sarene pilulice.

    • Ouzo

      10:15 // 2. 4. 2020.

      U tvom slucaju,medicina i farmacija su nemocni .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: