Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 8. 12. 2019.

| Društvo

"SOS Dečija sela Srbija" i “Objedinjena naplata“ u akciji pomoći deci

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
vatromet Nova godina
Za Novu godinu pomoć deci; foto: Vanja Keser

Građani koji žele mogu uz novembarski račun za komunalije popuniti i uplatnicu koju dobijaju uz račun, pa tako pomoći Centru za jačanje porodica u riziku od izdvajanja dece sumom novca koji odaberu.

Povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, humanitarna organizacija SOS Dečija sela Srbija i JKP Objedinjena naplata Niš su udružili snage, te će svim Nišlijama i stanovnicima Nišavskog okruga ponuditi priliku da budu humani.

Uz novembarski račun za objedinjene komunalne, stambene i druge naknade, na adresu stići će u uplatnica za pomoć radu Centra za jačanje porodica u riziku od izdvajanja dece, koji Fondacija SOS Dečija sela Srbija vodi u Nišu već 6 godina - navode organizatori.

Željeni iznos za pomoć ovom Centru građani mogu uplatiti popunjavanjem uplatnice na prednjoj strani, a ukoliko žele da nastave da pružaju podršku redovno kao fizičko ili pravno lice više detalja mogu naći na sajtu.

Program jačanja porodica koji SOS Dečija sela Srbija od 2013. godine sprovodi u Nišu je usmeren na preventivni rad sa socijalno i ekonomski ugroženim porodicama, a čine ga individualna i grupna psiho-socijalna savetovanja, škola za roditelje, klub za mlade, posete porodicama, kao i brojni drugi vidovi pomoći - kažu organizatori.

Kako navode, Razvojem roditeljskih veština, unapređenjem odnosa unutar porodice, poboljšanjem materijalne situacije, kao i povezivanjem porodica sa formalnim i neformalnim mrežama za podršku, značajno se povećava šansa da se ona očuva i ojača, a mališanima omogući bezbrižno odrastanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja

    13:51 // 9. 12. 2019.

    Kad smo vec kod dece, dodjite u novi Obrazovni centar u Doljevcu, gde je smesteno predskolsko da vidite kako se deca smrzavaju, jer je grejanje nikakvo, a pogledajte i kakvu im uzinu daju, samo pastete, salame i virsle.

  • dostavise

    17:51 // 8. 12. 2019.

    Dokle ce narod da radi posao drzave? Pa jos nasli da se nazovu humanistima? Decu lecimo sms porukama, sramota. I sad ovo. Sramota je stavljati humanost i objedinjeni lopovluk u isti kos, izvinite ali ovaj put ne, iz principa!

  • Wumbo

    10:51 // 8. 12. 2019.

    Lepo je ovo ali "Objedinjena naplata" ovde nikako ne pomaze, ako cemo iskreno. Mogli bi da odvoje 1% (ili koliko god procene da mogu) od svih racuna i to doniraju a ne samo da "pomognu" davanjem uplatnice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: