Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 14. 1. 2021.

| Društvo

SSP: Ljude niko nije upozorio na nadolazeće poplave, direktor "Srbijavoda" da podnese ostavku

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
rogoz
Voda ušla u dvorišta; foto: Čitalac

Na poplave koje su pogodile jug Srbije reagovali su iz Stranke slobodne i pravde u Nišu, iz koje ističu da je nezamislivo je i krajnje nehumano da ljude niko nije upozorio na nadolazeće poplave i time im direktno ugrozio živote. Traže smenu direktora “Srbijavode” Gorana Puzovića i od njega odgovore da li jedan o uzroka poplava što brane nisu ispuštene na vreme, kao i da navede šta je tačno preduzeto da se spreči izlivanje reka.

Iz SSP-a pitaju Puzovića kako je moguće da meštane niko nije upozorio na opasnost od izlivanja reka, konkretno Nišave, te im nije pružena šansa da se odbrane ili bar smanje štetu od poplava i tako spasu lične stvari i životinje.

Da li je tačno i ko je tačno odgovoran da je jedan od uzroka stravičnih poplava kasno reagovanje nadležnih i da brane nisu ispuštene na vreme, odnosno da su umesto pre kiše, ispuštene posle? Šta ste tačno preduzeli kao glavni rukovodilac odbrane od poplava da sprečite ili bar umanjite izlivanje reka, budući da se izdvajaju ogromna sredstva za odbranu od poplava i da se svake godine usvaja plan odbrane od poplava? - pitaju iz ove stranke.

Pozivaju nadležne da se "ne prave gluvi i slepi na tešku situaciju izazvanu poplavama" i da odvoje sredstva i pomognu poplavljenim građanima na jugu Srbije, jer novac iz budžeta je novac svih nas. U suprotnom, ističu, biće da je jug Srbije potreban samo za izbore.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Krivi

    16:23 // 14. 1. 2021.

    Očekujem da onaj "mladi opozicionar", muzikant ili kako već, pokrene peticiju za smenu ribočuvara, zato što nisu na vreme obavestili vodovod i kanalizaciju o nadolazećim poplavama.

  • Oblak

    16:23 // 14. 1. 2021.

    Nisam stucnjak, ali bi neko trebao da proceni razloge poplava u Belo Palanackoj opstini. Mislim da je jedan od razloga izgradnja novih brana na Nisavi. Ako je to, onda ce poplave u tom delu biti ucestale.

  • Smuk

    15:49 // 14. 1. 2021.

    Ostavke ? Da l' ste normalni? Opet će da vam dadu "na izvol'te" istog kao što je sadašnji! "Neko" reče još 2014.god. kad beše potop da "će bude sve rešeno"! I "rešiše" ga ! Nego , deljite čamci ili odma' svi na Ararat !
    Pamti li nekó neštó ili su sve amebe oko mene ?
    Srećna svima Srpska nova godina !
    Mnogo pozdrava za moju drugaricu Maru i na svi koji "vode" račun od narod !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: