Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:56, 8. 8. 2016.

| Društvo

Sa Nišvila na putovanje u prirodu

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Uvac
Specijalni rezervat prirode Uvac; Foto: Srđan Stojiljković; flickr.com

Tokom Nišvila po dvoje posetilaca Tvrđave imaće priliku da besplatno odu na neko od 11 prirodnih rezervata u Srbiji. Potrebno je da učestvuju u nagradnoj igri “Karta za prirodu” i tačno odgovore na pitanja o tim destinacijama. 

Zainteresovani treba da se prijave na Info-pultu Zavoda do 19 sati, a do 22 sata treba da pronađu volontera koji će nositi majicu sa ilustracijom sokola i medveda.

Volonteri će postavljati učesnicima pitanja, a po dvoje takmičara moćiće besplatno da posete neku od 11 destinacija: Vlasinu, Lepteriju - Sokograd, Resavsku pećinu, vodopad Lisine, Cerjansku pećinu i Risovaču, specijalni rezervat prirode Uvac, Suvu planinu, Jelašničku klisuru i Staru planinu. Biće organizovane i dvodnevne posete za koje će nagrađeni imati obezbeđen smeštaj. Nagradna igra Karta za 11 zaštićenih područja prirode u Srbiji

Ipak, neće svi koji se prijave i odgovore tačno na pitanja ići na putovanje, već će se dobitnici izvlačiti svake večeri u 22:30 na Info-pultu za prirodu. Nagrada važi za dve osobe, a imena dobitnika objavljivaće na dnevnim pres konferencijama festivala i na sajtu Zavoda za zaštitu prirode Srbije www.zzps.rs

Cilj ove nagradne igre je da promoviše prirodna dobra kao eko turističke destinacije kao i zaštitu životne sredine. Pitanja će biti vezana za nagradne destinacije i neće biti teška pa posetioci Tvrđave treba da se prijave – kažu organizatori.

Nagradna igra se organizuje od 11. do 14. avgusta, svake festivalske večeri Nišvila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: