Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:40, 26. 11. 2015.

Sa Univerziteta u Nišu samo 3 akademika

SANU Imena svih dosadašnjeh predsednika nalaze se na spisku na ulazu; foto: sanu.ac.rs

Izborom redovnog profesora PMF-a u Nišu Vladimira Rakočevića za dopisnog člana Srpske akademije nauka i umetnosti, Niš je dobio tek trećeg predstavnika u najvišoj naučnoj i prosvetnoj ustanovi u državi koja ukupno ima 146 redovnih i dopisnih članova.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Zlobnik

    13:09 // 26. 11. 2015.

    Kad pre zaboraviste pokojnog akademika V. Stefanovića ?

  • Buduci akademik

    17:12 // 26. 11. 2015.

    Ovaj tekst je potvrda da pojedini akademici iz Nisa imaju kompleks zvani "Grada". Dugogodisnji profesor Elektronskog fakulteta i bivsi rektor Univerziteta u Nisu je takodje akademik. Njegov doprinos nauci moze se pronaci na: http://www.mi.sanu.ac.rs/~gvm/ Vladislav Stefanovic je takodje bio akademik. A ako neko zna koju knjigu je napisao akademik koji u ovom clanku daje izjavu neka nam kaze.

  • O kako je lepo biti glup

    20:10 // 26. 11. 2015.

    Cekaj stani! Ninoslav je akademik? A zasto onda nije dobio ove godine produzenje radnog odnosa kada je Savet univerziteta to omogucio svima koji su to zatrazili? U redu je reci ce neko, pa ni profesor Miodrag Petkovic nije dobio produzenje iako ima preko sto radova na SCI listi. Ustvari, izgleda da im je to bila otezavajuca okolnost, bodu oci, ne uklapaju se u sredinu. Srbija pa to ti je...

    • Petar

      22:46 // 26. 11. 2015.

      Tačno tako.... Već poduže, čelnici Univerziteta sebi za pravo daju ono što nikako ne bi (ni po domaćem vaspitanju) trebalo da rade... Odavno su se politika i lični interesi "uvukli" u ovu ustanovu!!! Treba samo "čuti zvonjavu telefona" i lobiranje kod izbora Rektora, Prorektora i Saveta!! Nije samo žalosno, već i jadno!!

    • O kako je lepo biti jos gluplji

      01:14 // 27. 11. 2015.

      Svako ko deset godina ne udje u ucionicu deset puta da odrzi predavanje studentima bode oci! Pa makar on bio i akademik. Radovi su jedno, predavanja su drugo!

    • Gordana Stanković

      09:30 // 27. 11. 2015.

      Bravo za komentar.Ako je neko trebao da bude akademik to je sigurno Prof.dr.Miodrag Petković,ali tako ti je to u našoj zemlji.Pa se čudimo što obrazovani ljudi beže iz zemlje.Pozdrav za Prof.Petkovića.

  • Zaludna Mara

    13:04 // 26. 11. 2015.

    Izgleda mi , da ne vole naš Univerzitet ???
    A , možda i zato što ne pišu naučne radove , udžbenike ,nemaju projekte , ne doprinose razvoju naučne misli svog polja delovanja , možda što plagiraju ...

  • maja

    21:12 // 26. 11. 2015.

    Na niskom univerzitetu ima vise od tri akademika! A nema ih mnogo jer pojedini akademici iz Nisa nece da podrze nove clanove iz Nisa.

  • Boba

    09:49 // 27. 11. 2015.

    Danonocno lobiranje a ne ozbiljan rad to je akademik u srbiji.Resavska skola,nemogucnost bavljenja naukom zbog politickih nasilnika.Proganjamo u Nisu one koji vrede i rade

  • Mile II

    14:08 // 27. 11. 2015.

    Samo pogledajte link http://spolu.rs/?p=1514 "Psihološki profil intelektualca u Srbiji" i sve ce vam biti jasno zasto imamo toliko akademika u SANU!!!!

  • Мићко

    12:56 // 26. 11. 2015.

    Додао бих и Градимира Миловановића редовног члана на Одељењу за математику који је дуго предавао на Електронском факултету у Нишу. Иначе већина факултета у Нишу нису академске среине у правом смислу па је стога такво стање у САНУ.

  • shaft

    18:52 // 26. 11. 2015.

    Kao svrseni visokoskolac Niskog Univerziteta,mogu da primetim,da odavno nema solidarnosti,sabornosti i da je politika pobedila struku!Univerzitet je,poodavno,u zimskom snu,nametnut mu je provincijalni karakter,a sujeta vlada u izobilju!O podilazenju vladajucoj garnituri nepotrebno je i govoriti,to je stremljenje da bi se zadrzala katedra!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: