Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:07, 20. 4. 2022.

| Društvo

Sa lažnom diplomom godinama radio u leskovačkom javnom preduzeću

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
JKP Pijaca
Čeka se reakcija gradonačelnika; foto: M. M.

Dugogodišnji radnik leskovačkog Javnog preduzeča "Pijaca" Ivan Milenković otpušten je jer je, prema rečima direktora tog preduzeća Milana Stojkovića nakon provere utvrđeno da je njegova diploma lažna.

Milenković je u JP Pijaca bio zaposlen od 2013. godine, a potvdu o diplomiranju sa Akademije vaspitačko-medicinskih strukovnih studija u Ćupriji dostavio je 2018, od kada mu je i povećana plata.

Zašto diploma nije odmah proverena Stojković kaže da ne zna, pošto je u vreme tih dešavanja direktor tog preduzeća bio Ivan Milovac.

On ističe i da je odmah nakon dojave da je diploma lažna pokrenuo postupak, koji je 1. aprila završen.

Krenuli smo u proveru, utvrđeno je da je ta diploma lažna i da on nije nikada ni išao na taj fakultet. Odmah sam pokrenuo postupak o prekidu radnog odnosa. To ne samo što je po zakanu, nego je jednostavno nedopustivo jer se radi o klasičnoj prevari. Nadam se da ćemo uspeti i da ispitamo šta se desilo i kako to da niko diplomu nije proverio. Verujete da ni meni nije bilo lako dok sam prolazio kroz sve ovo - kaže Stojković.

Dodaje i da je nakon što je pokrenut postupak oktobra prošle godine, protiv njega krenula negativna kampanja neformalnog sindikata, a koji je oformio upravo Ivan Milenković.

S obzirom na to da je Grad Leskovac osnivač svih javnih preduzeća, novinari Južnih vesti pokušali su da dobiju i izjavu gradonečelnika Gorana Cvetanovića, a iz njegove PR službe su obećali da će odgovor i komentar poslati. Odgovor do objavljivanja teksta nije stigao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • David Štrbac

    18:36 // 24. 4. 2022.

    Pa ene vi ga u sred Niša rukovodilac EPS Snabdevanja sa dve kupljene diplome i nikoga ne bole stojković. Jad i čemer napredna bando.

  • Sava

    22:22 // 20. 4. 2022.

    AMAN ljudi sta je VAMA, setite se da je PRECEDNIK rekao da za ministra finansija moze i diploma OSNOVNE skole , pa ovo je CIRKUS !!!

  • Milun Parking SNS

    17:07 // 20. 4. 2022.

    pa šta? Ako zna da radi diploma nije važna.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: