Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:34, 17. 9. 2018.

Šabić o kamerama solarnog drveća Medijane: Neodgovornost i potencijalna povreda privatnosti

solarno drvo Šabić ocenjuje ovakvo korišćenje video-nadzora neodgovornim; foto: Opština Medijana

Snimanje kamerom, navodi Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić, predstavlja vrstu obrade podataka o ličnosti, a konfuzna objašnjenja predsednika Opštine Medijana govore u prilog tome da se koriste “proizvoljno i neodgovorno” i dodaje da postoji rizik od povrede privatnosti građana.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Natalija Jovanovic

    08:49 // 17. 9. 2018.

    Slazem se sa Sabicem,ali mi nije jasno kako je ceo London prekriven kamerama
    A nije rec o saobracajnim.

    • Naissus

      19:38 // 17. 9. 2018.

      @Natalija Jovanovic
      U Londonu je sve prekriveno ne samo kamerama vec i senzorima osetljivim na dodir pa cak i na ispljuvak. Tamo u podzemnoj zeleznici ne sme da se pljucka gde se stigne jer se upali senzor i kasnije po ispljuvku pronadju odgovorno lice. Kazne su paprene. Ista stvar je i sa kamrama koje snimaju svaku nepravilnost u ponasanju gradjana. Ali zato u Londonu sve funkcionise a kod nas ne

  • Amsterdamac

    20:04 // 17. 9. 2018.

    U celom Amsterdamu postoje solarna drva veoma slična ovim u Nišu (ko je tamo bio zna). Tamo nema nikakvih problema, ima kamera a vandala ne... A kod nas su problem kamere... Ha.. Ha.. Jel vi to ozbiljno?

    • Skeljzim Malići

      07:29 // 18. 9. 2018.

      Bejah u Amsterdamu prošle godine i ne videh ni jedno ovo solarno, nazovi drvo. Samo puno demode bicikala i ljude u pokretu. Niko ne čami ispod solarnih panela puneći svoje gedžete. Ne kazem da ne postoje, da ih ima na svakom koraku - malo sutra.
      Inace, bavim se energetikom i tvrdim da su ova solarna drva najobičnija budalaština.

  • Mara

    11:34 // 17. 9. 2018.

    Gluposti

  • Anastasija Marković

    15:07 // 17. 9. 2018.

    Kada se neko nalazi u javnom prostoru ne može tražiti zaštitu privatnosti. Šta će se desiti kada doživite neprijatnost (fizički napad) na javnom mestu ili Vas ne daj bože udari neko vozilo, a neko je naredio da se sklone kamere, na osnovu čega se može naći vinovnik ako ne pomoću kamera koje se nalaze u radu.

  • Posmatrac

    17:37 // 17. 9. 2018.

    Povreda privatnosti huligana?!?! Ajde, Sabicu- ne lupetaj kao Maksim po diviziji! Sad si ga stvarno preterao.
    Dokle god je neko na JAVNOJ povrsini i u JAVNOSTI- snimanje moze nesmetano da se obavlja u cilju odrzavanja bezbednosti i zastite od unistavanja i stete. Neka grad konacno namesti funkcionalne kamere i neka hapse te auto-destruktivne manijake i lupite ih po dzepu. Opametice se za minut!

  • Zarobljena drzava

    15:01 // 17. 9. 2018.

    Sabic je zadnja institucija ove zemlje koja postoji i nesto radi. Sve ostale institucije su samo zbunjeni partijski poslusnici, koji nisu procitali ni svoje opise poslova, nemaju znanja da rade svoj posao, a postavljeni su da partija ostvari privatne interese svojih clanova i ljudi bliskih vlastima.

  • Tivat

    17:43 // 17. 9. 2018.

    Gosppdine Sabicu,to ste se Vi drzite Zakona u ovom gradu se bagatelise!Svaka susa tumaci na svoj nacin,zatucani samozivnici,sto do juce napadase predsednika opstine Medijana,da se okoristio postavljanjem drveca,sada Vam negativno repliciraju!
    Vazno je da su najeli,napili,ajvar vise od komsije napravili,naspavali,pa ako im "drvo" ne treba,eto negativnih komentara.
    Ovde je vreme stalo!

  • Ozbiljanisam

    22:52 // 17. 9. 2018.

    Sta je sa ulicnim kamerama po boljesnabdevenim drzavama koje snimaju da li ce neko napraviti prekrsaj i nakon krsenja zakona salju kaznu na kucnu adresu? Recimo za bacanje smeca na ulici, prolazak kroz crveno, kosenja pesaka po pesackim prelazima itd.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: