Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 27. 3. 2023.

| Društvo

Sajam turizma u Nišu, "zemlja partner" ove godine Severna Makedonija

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
VAK-5493
Preko 150 izlagača, nagradne igre i posete turističkim atrakcijama na 24. Sajmu turizma u Nišu; foto: Vanja Keser

Preko 150 izlagača, mnogobrojne nagradne igre, kao i organizovane posete niškim turističkim atrakcijama, očekuju posetioce Međunarodnog sajma turizma u Nišu koji će biti održan, po 24. put od četvrtka 30. marta u 11 sati do subote 1. aprila u hali “Čair”. Za zemlju partnera Sajma ove godine je izabrana Severna Makedonija.

Povratak niškog Sajma turizma u “Čair” nakon pandemije, za direktorku TON-a Draganu Božić od velikog je značaja, a nakon otvaranja Sajma najavila je da će biti organizovana poseta Arheološkom nalazištu “Medijana”.

Tokom 3 dana trajanja Sajma, svim posetiocima pružimo jedinstvenu turističku ponudu, jer kako i nalaže geografski položaj Niša, ovo je mesto susreta turističkih privreda Istoka i Zapada, ali što je najznačajnije da u saradnji sa Severnom Makedonijom razgovaramo o povezivanju i kreiranju novih turističkih proizvoda, pre svega na tržištu “Otvorenog Balkana” - rekla je Dragana Božić.

Božićeva očekuje da će Grad Niš ovim Sajmom okupiti turističku privredu, turističke organizacije i regije, kao i turističke agencije kako bi što bolje predstavili ponudu za predstojeću letnju sezonu.

Posebno je značajno da u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizujemo “be to be” sastanke sa zemljama u regionu, ali i sa turističkom privredom širom naše zemlje. Organizovaćemo i 4. Međunarodnu stručnu konferenciju, smatramo da je važno diskutovati o turističkim kretanjima, naročito nakon pandemije - rekla je Dragana.

Nakon zatvaranja 24. Međunarodnog sajma turizma posetioci će, prema rečima direktorke TON-a, imati prilike da prisustvuju u Cerju otvaranju novih rekreativnih staza i predstavljanju aktivnog odmora na teritoriji Grada Niša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva n

    10:41 // 28. 3. 2023.

    Partner nam je zemlja koja se odrekla sopstvenog identiteta i priznanje Kosovo?

  • m

    08:11 // 28. 3. 2023.

    "medjunarodni" sajam? zajedno sa Makedonijom, vise nego smesno

  • realno

    00:41 // 28. 3. 2023.

    Pa nece sigurno Holandija ili Danska....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: