Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 12. 7. 2023.

| Društvo

Sala Narodnog pozorišta izdata SNS-u za 180.000 dinara

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
Narodno pozorište Niš
Naprednjaci u Pozorištu držali sastanak; foto: Ljubica Jocić

Za stranački sastanak na kom su se niški naprednjaci zvanično upoznali sa novim predsednikom Srpske napredne stranke Milošem Vučevićem, iznajmljivanje sale Narodnog pozorišta Gradski odbor niškog SNS-a platio je 180.000 dinara.

Kako stoji u odgovoru na Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja, sala je 27. juna uzeta u zakup u periodu od 9 do 21 sat, a okupljanje niških naprednjaka počelo je oko 17 sati.

Duplo više naprednjaci su platili pre pre dve godine ,kada je u Sportskom centru Čair održan miting sa tadašnjim predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem, što je plaćeno 360.000 dinara. SNS zastave KOSTA srpska napredna stranka 180.000 dinara za salu; ilustracija; foto: A. Kostić

Ovoga puta radilo se o zatvorenom stranačkom sastanku na kom je pristalice SNS-a u Narodnom pozorištu posetio novi predsednik Miloš Vučević. Sastansku su prisustvovali i brojni funkcioneri, predstavnici mesnih i opštinskih odbora, a okupljenima su se, pored Vučevića, obratili i predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić i poslanik SNS-a Darko Jovanović.

Kako skup nije bio javan, izvori Južnih vesti kazali su da se govorilo o budućim planovima i izazovima sa kojima se stranka susreće, pogotovu u vreme protesta, zbog čega se insistiralo na toleranciji među partijskim kolegama, naročito u Nišu gde se sukobi naprednjaka neretko dešavaju.

Bilo je reči i o novom pokretu koji formira predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odnosno o tome kako će SNS strateški pomoći i podržati formiranje budućeg Narodnog pokreta z Srbiju, koje je odloženo za septembar.

Inače, sastanku u Nišu prethodili su obilasci odbora u Leskovcu i Vranju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čitati A. Kamija

    04:20 // 13. 7. 2023.

    A "hrabro" niško glumište nit šapuće nit romori. Umetnost frljiše kroz pendžer niz sokak. Jer, umetnost bez glasne i razgovetne reči i slobode ne biva. A sloboda je nepotrebna i bezvredna - od nje ćara nema, ali tegobe, pa i pogibelji može da ima.
    "Jer vaša glupost nije bez predznanja. Vi nikad niste znali za šta se treba opredeliti ali znate šta treba uništiti."
    A. Kami

    • Hram boginje Talije

      21:28 // 13. 7. 2023.

      Nisko glumiste je odabralo taktiku -ne zameranja !
      Vlast je to, ne talasaj ! Ima tu ,pametnih glumaca, koji prevazilaze provinciju, ali , budzetska plata nije neka, bar je na vreme, mozda se uvati neka tezga, otvorio sam privatnu skolu glumista, cu si cutim ! Nazalost i sindikat kulture se priklonio direktorima i sind.predstavnici ustanova ,gledaju da nesto usicare, jer kulture u Nisu - NEMA !

    • M

      00:32 // 14. 7. 2023.

      Da pratite repertoar NP u Nisu znali bi ste da hrabro nisko glumiste itekako kriticki govori o vremenu u kojem se nalazimo. Kami govori o umetniku koji se svojim delima ne zamera vlastima, a u vasem tumacenju "glumiste" treba da neumetnicki izrazi svoj bunt. A cak i da ste u pravu, otkud vam to da glumiste nije deo protestnih setnji?

  • Naissus

    21:27 // 12. 7. 2023.

    Decu lecimo "na kasicicu", SMS porukama a za sastancenje raznoraznih olosa placamo nenormalne cifre .... Ovaj grad je potonuo kao Titanik

  • Гага

    19:01 // 12. 7. 2023.

    ....па...какав је то проблем?Има ли неких паметнији новости?

    • Naissus

      21:30 // 12. 7. 2023.

      Mozda si ti Rokfeler pa te je bas briga ali meni je svaki dinar bitan i ne zelim da placam raznoraznim diletantima sastancenje u prazno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: