Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:07, 29. 5. 2017.

| Društvo

Šalteri niškog EPS-a ne rade do daljeg

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Zatekli zaključana vrata
Penzioneri zatekli zaključana vrata; foto: JV/J. Adamović

Građani koji su hteli da iskoriste poslednji dan da račun za struju plate jeftinije, zatekli su zaključana vrata niške Elektrodistribucije u Zetskoj ulici. Na vratima piše da “zbog tehničkih problema šalter sala neće raditi do daljnjeg”. Zvaničnog objašnjenja još nema.

Zaključana vrata EPS-a zateklo je nekoliko starijih građana koji su vidno nervozni pokušavali da uđu. Kažu da prethodnih dana nisu radili šalteri kod Starog groblja i "Emone", pa su došli do zgrade u Zetskoj, ali su tu naišli na obaveštenje da šalteri ne rade. Obaveštenje EPS-a Obaveštenja EPS-a na vratima; foto: JV/J. Adamović

Nišlije kažu da su šalteri jutros radili, ali da je bilo gužve, a kada su se vratili kasnije, zatekli su zaključana vrata.

Bila sam danas i rekli su da im je pao sistem i da dođem kasnije, a i bila je velika gužva. Sad sam izašla s posla da dođem da platim, da iskoristim ovaj popust, a sad su zaključana vrata - rekla je jedna Nišlijka.

Inače, poruka koju su iz EPS-a stavili na vrata napisana je gramatički neispravno, pa umesto "do daljeg" u obaveštenju piše "do daljnjeg". Ipak, građani su razumeli da na tim šalterima ubuduće neće moći da plaćaju račune.


“Nema ko da radi na šalterima”

Iako novinari još nisu dobili zvanične informacije iz EPS-a, jer su u pres službi kazali da pitanja pošaljemo mejlom centrali koja je u Beogradu, pouzdani izvor Južnih vesti tvrdi da šalteri ne rade jer je raskinut ugovor sa firmama “Sequester” i “Work & cary”, preko kojih su dosad bili angažovani radnici.

“Tehnički problemi”, na koje se EPS poziva, kaže izvor, je zapravo "problem sa ljudima, jer im je zabranjeno da dolaze na posao". Zaključana vrata EPS-a Vrata zaključana, zalepili obaveštenje; foto: JV/J. Adamović

Međutim, direktor firme “Sequester” Dejan Jeremić kaže da EPS sa njima nije raskinuo ugovor, već da je on “istekao”.

Nije raskinut ugovor nego je istekao. Mora da se raspiše nova javna nabavka. Potrošili smo novac vezan za ugovor i moramo da raspišemo novu javnu nabavku. Znači nije raskinut, istekao je - doslovce kaže Jeremić.

Inače, u EPS-u su nedavno kazali da je raspisana javna nabavka za izbor novog podizvođača, koji bi trebalo da angažuje one koji će raditi na šalteru.

Podsetimo, prošle nedelje su se građani žalili na velike gužve na šalterima, koje su zatekli kada su otišli da plate struju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • busman

    23:04 // 30. 5. 2017.

    cast izuzecima ali u epsu ne rade radnici epsa,rade ovi nesretnici na ugovorima dok ovi uzivaju,oduvek je bilo tako a evo sada i dokaza!

  • Durlanac

    09:28 // 30. 5. 2017.

    Kome je u interesu da salterski radnici rade preko treceg lica.??
    Zasto sve radnike koji rade preko treceg lica ne zaposli EPS kada je tako jeftinije.??
    Kako su firme “Sequester” i “Work & cary”,mogle da dobiju tender ako ne mogu da izmire svoja dugovanja prema EPS-u i radnicima.??
    Zasto su radnici i dalje radili ako im je ugovor istekao 18 maja.??
    Nadam se da neko ovo cita osim nas obicnih gradja

  • NikolaS

    09:01 // 30. 5. 2017.

    Koliko znam ne mogu svi radnici EPS-a biti angazovani preko agencija. Sigurno je da tamo rade stalno zaposleni ljudi koji imaju ugovor o radu sa EPS-om. Mogu i oni da rade, ali im je ocigledno ispod casti da kucaju na salterima. Navikli na 10 kafa dnevno u svojim kancelarijama, pa kako sad da se odreknu toga. Velika sramota za drzavu i za celnike EPS-a. Ni stida, ni srama. Sramota. A napaceni naro

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: