Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 27. 7. 2016.

| Društvo

Sami popravljaju put u selu da dozovu nadležne

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Foto-mestani-Rutevca
Nisu mogli da čekaju na nadležne; foto: B. P.

Da više ne mogu da čekaju da nadležni reše njihov problem pokazali su stanovnici sela Rutevac kod Aleksinca, koji su uzeli lopate u ruke i na oštećenom putu u selu popunili oko 400 rupa i jednu deonicu napunili betonom jer za asfalt, kažu, nemaju dovoljno para.

A i za ovaj posao su novac prikupljali sami, njih osmoro je za radove organizovalo još 50 svojih komšija, a "donaciju" dobilo od stotinak meštana.

14 Uklonili i šipražje, granje i korev koji su prekrivali put; foto: B. P. Niko od ovih vrednih ljudi, pa čak ni organizatori radne akcije, ne žele da se u medijima pomene njihovo ime, ne zato što se, kažu, ikoga boje, već zato što niko od njih ne želi zasluge samo za sebe.

Uz mnoge druge probleme, najveće glavobolje našem selu zadaje lokani put koji je u katastrofalnom stanju i dugo nije bio obnavljan. Bili smo primorani da se sami organizujemo krampovima i lopatama - priča jedan meštanin Rutevca.

Osim što su izravnali put, očistili su ga od granja i korova koji su prekrivali njegov veći deo.

Meštani su na ideju o ovoj radnoj akciji došli pre mesec dana, rad su počeli prethodnog vikenda, a nastavak posla ih očekuje od ponedeljka.

Nadaju se da će ovo što su uradili podstaći nadležne iz Opštine Aleksinac da posete ovo selo u dolini Južne Morave i sami se uvere u kakvim uslovima oko hiljadu Rutevčana živi.

Ističu da svi redovno izmiruju svoje obaveze prema Državi i od nje i lokalne samouprave očekuju da im zauzvrat za početak poprave rasvetu na seoskom igralištu. To ipak ne mogu sami. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • sale

    21:09 // 27. 7. 2016.

    Aha!! Bespravna gradnja!! Pisi prijave, odma!!

  • Slobodan

    11:54 // 27. 7. 2016.

    По мени ова слика са родама је за насловну страну! Са једне стране роде које имају јаку симболику,а са друге стране сложни људи!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: