Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:43, 14. 8. 2018.

| Društvo

Samo "Nišvilova" nagrada koju dodeljuje gradonačelnik se više neće uručuvati na bini

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
nagrada Nisvil
Da li gradonačelnik ove godine nije smeo da izađe pred publiku? foto: JV

U “četiri zida” jedne od prostorija Gradske kuće u Nišu, ove godine jedino je dodeljena nagrada Nišvila za životno delo čuvenom bubnjaru Lazaru Tošiću, koju mu je uručio gradonačelnik Darko Bulatović, dok su ostala priznanja, koja su dodelili organizatori, umetnici dobili nakon nastupa na glavnoj bini. Organizatori kažu da će tako biti i narednih godina, a gradonačelnik koji je prošle godine tokom dodele izviždan nije imao komentar.

Umesto pred publikom na Nišvilu, samo čuveni bubnjar Lazar Lale Tošić je priznanje za životno delo, koje niški džez festival dodeljuje svake godine, primio u VIP salonu Gradske kuće, a nagradu mu je dodelio gradonačelnik Niša Darko Bulatović. nagrada lazar tosic Samo čuveni bubnjar nagradu nije primio na bini; foto: JV

Prema nezvaničnim informacijama nagrada nije dodeljena na bini, zbog prošlogodišnjeg "incidenta", kada je Bulatovića publika izviždala dok je uručivao nagradu za počasnu Nišlijku saksofonistkinji Kendi Dalfer.

Na pitanje novinara da li je zbog toga nagrada ove godine dodeljena “van očiju publike”, gradonačelnik Bulatović nije želeo da komentariše. bulatovic nisvil Publika prošle godine izviždala gradonačelnika kada se pojavio na bini; foto: Vanja Keser

Nemam komentar na to vaše pitanje - bio je kratak Bulatović.

Međutim, iako gradonačelnik nije želeo da kaže da li zbog prošlogodišnjih zvižduka ove godine nije želeo da se pojavi pred publikom, činjenica je da su organizatori ostale nagrade uručili nakon nastupa - vokalna grupa The Manhattan Transfer na bini je primila nagradu "Car Konstantin" koja se dodeljuje za doprinos razvoju džeza, a na zatvaranju je bendu Gipsy Kings pred publikom uručeno priznanje "Šaban Bajramović" za fuziju džeza sa drugim pravcima. nagrada gipsy kings Nagradu "Šaban Bajramović" za fuziju džeza bend "Gipsy Kings" dobio je nakon nastupa; foto: Matija Gačić

Na to što je jedino nagrada koju tradicionalno dodeljuje gradonačelnik Niša ove godine uručena van scene, organizatori Nišvila kažu da je ove godine odlučeno da se prijem za dobitnika ovog priznanja organizuje u Gradskoj kući, dok će sve ostale nagrade muzičarima biti uručene na glavnoj bini.

Nišvil je gradska manifestacija i tradicija je da nagradu za životno delo dodeljuje gradonačelnik. Ubuduće će se prijem i dodela nagrade za životno delo organizovati u Gradskoj kući - navode organizatori.

Kažu da će i publika moći da pozdravi svakog dobitnika, jer će osim zvanične nagrade dobiti i prigodan poklon.

Podsetimo, ovogodišnji Nišvil koji je trajao 10 dana oborio je rekorde posećenosti, a osim glavnog programa koji je pratilo više od 10.000 ljudi, posetioci su slušali džez i na besplatnim koncertima u niškoj Tvrđavi, gledali su predstave i filmove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • svemirac

    14:23 // 28. 2. 2020.

    Ništa ne razumem i ponovo kažem: niko Vam nije dobar. Lečite neke svoje frustracije. Teorišete o zaverama. Vređate svakog. Bulatović nema ni jednu aferu, konsolidovao je finansije u gradu, koji je bio u ozbiljnom problemu. Otvoreno je 5 ili 6 fabrike gde neko radi i donosi kući 30, 40 ili 50 hiljada. Ulice se grade, nema kriminala, svi voze kola, taksi ne možeš da dozoveš od gužve. I ne valja???

  • Врана

    11:22 // 15. 8. 2018.

    Мој добри роде Јован Дучић

  • Autodestrukcija

    22:11 // 14. 8. 2018.

    Ima li nekom da nismo zvizdali? Ima li neko za kog mozemo nesto lepo da kazemo? Bas bih voleo da cujem ko je taj. Da nam neko to kaze bio bih mu zahvalan. Objavite ovaj komentar

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: