Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 14. 3. 2011.

| Društvo

Samohrana majka dobila otkaz

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Danijela Zagorac sa sinovima Dušanom i Milanom

VUČJE – Samohrana majka Danijela Zagorac (30), prodavačica u kiosku “Futura plus” u Leskovcu, pre nekoliko dana dobila je otkaz uz obrazloženje da se to čini zbog pokretanja stečajnog postupka.

- Taj gest rukovodstva bih, možda, i razumela da su otkaz dobili i ostali radnici preduzeća “Futura plus” u Leskovcu, a to nije učinjeno – govori Danijela, koja posle razvoda živi u Vučju i stara se o dvoje maloletne dece.

Ona kaže da je nemoćna, ali da će se žaliti na rešenje nadležnom sudu uz nadu da će biti vraćena na staro radno mesto, jer nikada nije načinila nijedan disciplinski ili bilo koji drugi prekršaj.

- Svet mi se srušio jer šta bi još trebalo da mi se dogodi: razvela sam se, drugi sin Dušan, kome je peta godina, boluje od cerebralne paralize i distrofije mozga, a sada sam ostala i bez radnog mesta i minimalne zarade od 17.000 dinara – kaže Danijela.

U ovoj “tugom zarobljenoj porodici”, ne mogu da shvate ponašenje rukovodstva “Future plus”, a u inspekciji rada u Leskovcu su Danijeli saopštili da ne mogu da intervenišu u njenom slučaju, jer je preduzeće “Futura plus” u stečaju.

- Za nekoliko dana moram da vodim sina Dušana u Beograd na nove lekarske preglede, a ne znam da li ću imati novac da kupim autobusku kartu – priča Danijela Zagorac dok u naručju drži bolesnog sina.

Radovan Đurović, organizator prodaje u preduzeću “Futura plus” u Leskovcu, koji je pre nekoliko dana uručio rešenje o prestanku radnog odnosa Danijeli Zagorac, kaže da se o svemu odlučuje u Poslovnom centru ovog preduzeća u Nišu.

- Kiosk na Niškoj ulici, gde sam godinama radila, i dalje je otvoren, a radila bih bilo gde samo da obezbedim minimalne uslove da prehranim porodicu – kaže Danijela.

Danijeli Zagorac, kojoj životna sudbina nije nimalo naklonjena, jedina joj je uteha što je stariji sin Milan odličan đak i što u ovim dramatičnim danima ima podršku svojih siromašnih, nezaposlenih roditelja, majke Vesne i oca Slaviše, ali i dede Dragoljuba u čijoj kući svi stanuju i od njegove penzije od 18.000 dinara svi preživljavaju. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Срђан Михајловић

    13:25 // 2. 12. 2011.

    Ako je “Futura plus” u stečaju treba postaviti sledeća pitanja:
    Ko je stečajni upravnik?
    Žalba APR-u, na osnovu čega je dotična gospođa dobila otkaz, ako nisu i drugi zaposleni kao i ako objekat u kom je radila i dalje funkcioniše?
    Ispitivanje rada stečajnog upravnika i kompanije “Futura plus”?
    U slučaju povreda zakona i odgovornosti za nezakonitosti u radu povesti kampanju za odgovornost stečajnog upravnika!

    To sve može da se postigne ako bi mediji izvršili pritisak na APR i lokalne vlasti i u vek bi trebali kako bi pomogli da se što više ovakvih slučajeva razotkrije i krivci kazne.

  • dz_abe

    00:25 // 16. 3. 2011.

    jel uopste treba komentar

  • ANA NIKOLIC

    17:25 // 15. 3. 2011.

    SAMOHRANA MAJKA JE ISTO TAKO DOBILA OTKAZ NA RTV PINKU PROSLE GODINE!!!PRVOG DANA PO POVRATKU SA TRUDNICKOG!!!SRAMOTA!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: