Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:16, 20. 6. 2014.

| Društvo

Saniraju se štete od poplave u Dimitrovgradu

Autor:Miroslav NackovIzvor:Južne vesti
dgd-posledice-nevremena-2.jpg
Građani još uvek prijavljuju štetu, pa još uvek nema konačne procene; foto: Andrijana Spasov

Dimitrovgradski Štab za vanredne situacije kao posledicu nevremena do sada je evidentirao ozbiljna oštećenja na 27 stambenih objekata, a u 15 je izvršena dezinfekcija.

2 Foto: Andrijana SpasovNakon jakog pljuska koji je 18. juna zahvatio Dimitrovgrad, veliki broj puteva prema selima i prigradskim naseljima gotovo je nepristupačan za putnička vozila, dok je mehanizacija JP Komunalac konstantno na terenu.

- U ulicama „Peterlaška“ i „Kosovska“ došlo je do podizanja asfalta i ispranja donjeg stroja kolovoza pa je odvijanje saobraćaja u tom delu šireg centra Dimitrovgrada otežano. U 15 stambenih objekata već smo izvršili neophodnu dezinfekciju, a muljnim pumpama još uvek izbacujemo vodu iz velikog broja poplavljenih podrumskih prostorija. Nove prijave o oštećenjima putne infrastrukture i stambenih objekata dobijamo iz minuta u minut, tako da konačnu procenu nastale štete još uvek nemamo - rekao je za Južne vesti Ivica Mladenov iz opštinskog Štaba za vanredne situacije.

3 Deca preuzela stvar u svoje ruke; foto: Andrijana SpasovOd građana saznajemo da je pristupni put prema prigradskom naselju Gornje Gradinje gotovo potpuno neprohodan za putnička vozila i očekuje se hitna intervencija mehanizacije JP Komunalac.

U iščekivanju pomoći saniranja nastale štete na igralištu u jednom od kvartova Dimitrovgrada deca su već preuzela stvar i svoje ruke, o čemu svedoče fotografije koje su građani poslali redakciji Južnih vesti.

Dimitrovgrađani su u nizu akcija pokazali veliku humanost prema stanovništvu područja ugroženih poplavama širom Srbije. Sada je njima neophodna pomoć.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: