Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:10, 23. 3. 2023.

| Društvo

Saniran kvar na Nišavskom keju - ko je kriv, odlučiće sud nakon izveštaja policije

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Sanacija kvara na Nišavskom keju
Sanaran kvar na Nišavskom keju, do 15 sati pijaće vode biće u celom kraju; foto: JV / N. Đ.

Havarija na Nišavskom keju, nakon koje se dogodila poplava, sanirana je 5 dana kasnije i u toku su zemljani radovi i puštanje vode, kako bi se vodosnabdevanje vratilo u normalu, poručili su iz JKP Naissus-a. Da li će biti pokrenut sudski postupak iz Osnovnog javnog tužilaštva kažu da će proceniti na osnovu policijskog izveštaja koji još uvek čekaju.

Stanari stambenih zgrada 29 i 31 u Pariskim komunama, koji su su se pijaćom vodom snabdevali sa cisterni koje su bile postavljene ispred ulaza, konačno imaju vodu za piće sa svojih česmi, kažu iz Vodovoda i poručuju da će do 15 sati biti završeni svi radovi i pijaće vode sa česmi će biti na celom prostoru.

Vladimir Stanojević iz Osnovnog javnog tužilaštva kaže da su policiji uputili zahtev kako bi prikupili sve potrebne informacije oko utvrđivanja uzroka havarije i poplave.

Kada policija obavi svoj deo posla i odgovori našem zahtevu, tada će tužilac koji bude radio, ja ili neko od kolega koji bude dobio predmet, na osnovu na tog izveštaja će proceniti da li ima materijala da se pokrene postupak. Trenutno radimo na prikupljanju obaveštenja o uzorku poplava, u zavisnosti od informacija koje budemo dobili nastavićemo dalji postupak - kaže Stanojević.

Iz Elektromreže Srbije ranije su rekli da je radove na tom delu radila firma Energotehnika Južna Bačka - Novi Sad, sa kojom imaju potpisan ugovor, a da su sve svoje radove završili pre mesec dana, te nisu mogli biti odgovorni za pucanje cevi i poplavu.

Podsetimo, pucanje vodovodne cevi prečnika 500 milimetara dogodilo se u nedelju popodne, nakon čega je velika količina vode poplavila park, podrume stambenih zgrada, automobile, kao i veći deo prostora oko mesta gde je nastao kvar.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    13:29 // 25. 3. 2023.

    Kriva je vodovodna cev!Kako je smela tu da bude,a da niko nista ne zna o tome!?!

  • salem

    10:59 // 24. 3. 2023.

    Nekad tu beše park...

  • Boban

    16:17 // 23. 3. 2023.

    U subotu dan pre pucanja cevi prošao san u tom delu parka. Radovi nisu bili završeni. Kablovi na dnu prokopanog kanala bili su prekriveni nekim petkom ali nisu bili zatrpani. Mašine za kuvanje du bile na terenu. Nijectacno da du radovi završeni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: