Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 3. 8. 2018.

| Društvo

Sanitarna inspekcija: Niška pijaca najgora u Srbiji, trebalo bi da se zatvori

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
pijaca
Da li će Tvrđavska pijaca biti zatvorena?; Foto: ilustracija, JV/P. Blagojević

Smeće na sve strane i loše konstruisani objekti, prema oceni načelnice Sanitarne inspekcije Radice Nikolić, samo su neki od “nedopustivih problema” sa kojima se suočava "Cvetna pijaca" u Nišu zbog čega je, kaže, “najgora u Srbiji”. Uslovi su toliko loši, dodaje Nikolićeva, da je inspekcija više puta razmatrala mogućnost da je zatvori.

Pijaca u centru Niša kod Tvrđave predstavlja glavobolju mnogim Nišlijama s obzirom na to da, prema rečima Nikolićeve, upravo na nju stiže najveći broj pritužbi Sanitarnoj inspekciji. Nikolićeva tvrdi da "svi znaju da je ona najgora u Srbiji", kao i da je inspekcija mnogo puta "na klackalici" da zabrani njeno korišćenje.

Ona je toliko neodgovarajućih građevinski-tehničkih i sanitarno-higijenskih uslova, da bih ja, da sam na mestu nekih ko je iznad nas, prozvala naše inspektore zašto je dosad nismo zatvorili. Vreme je da se razmišlja o rekonstrukciji ili bar izgradnji nove - rekla je Nikolićeva.

Još jedan od problema načelnica Sanitarne inspekcije vidi i u nedovoljnom broju kontejnera, u koje smeće bacaju i žitelji tog dela grada, ali i vlasnici ugostiteljskih radnji.

Inače, o problemima Tvrđavske pijace govorilo se na Karavanu inspekcija, ali nije bilo prvog čoveka Tržnice Gorana Đorđevića, koji rukovodi pijacama, da to i čuje. Ovo je razljutilo načelnicu Nišavskog okruga Draganu Sotirovski, koja je "odbrusila" gradonačelniku Darku Bulatoviću.

Pričamo o pijacama, a nema direktora. Je l’ tako, gradonačelniče? - zapitala je Sotirovski.


"Sve pijace da imaju objekte za prodaju hrane životinjskog porekla"

Sem mlečnih proizvoda i jaja, kako kaže šef odseka Republičke veterinarske inspekcije Miroljub Marjanovic, ostala hrana životinjskog porekla bi trebalo da se prodaje u posebnim objektima.

Dakle, trebalo bi da postoje posebne posebni objekti koji imaju rashledne uređaje. A one tezge na kojima se prodaju sir i ostali mlečni proizvodi i jaja, da makar budu natkrivene - rekao je Marjanović.

Marjanović dodaje da se nada da će Tržnica rešiti ovo u što skorije vreme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • пензионер МАРК

    12:33 // 9. 8. 2018.

    Ма зашто да сезатвори? Они толико много раде да просто не знају шта ће од досаде. Прави су трутови овог јадног друштва!

  • ***

    07:15 // 6. 8. 2018.

    Ovo je ono o cemu treba pisati.Nisu samo pijace problem,vec i dobar broj mesara i prodavnica brze hrane.Da inspekcije rade kako treba,vecina bi bila zatvorena.Kako objasniti cinjenicu da kad se vratite u mesaru i reklamirate da nesto sto ste kupili smrdi,odmah vam vrate pare?Znaci: probali su,pa ako prodje,prodje.

  • Јован

    13:46 // 5. 8. 2018.

    Konačno, pravi tekst, ali nažalost ništa neće promeniti. Samo epidemija može Vlast pokrenuti da nešto preduzme. A do tada daviće se Niš Lije u vlastitim ... dok ne postanu ono u čemu se dave.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: